Stonerille räätälöidään neljä testijaksoa suljettujen ovien takana

Asian vahvistaa Stonerin entinen kisainsinööri ja tulevia testijaksoja johtava Cristian Gabarrini.

– Kolmen muun testijakson tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta ne ajetaan marraskuun alkuun mennessä.

Gabarrini vahvistaa samalla sen, että testit on räätälöity viimeisen päälle Stonerin toiveiden mukaan.

– Ainakin Motegin ensimmäinen testi ajetaan niin sanotusti suljettujen ovien takana. Casey ei ole tekemisissä median kanssa ja sehän sopii hänelle täydellisesti, heittää Gabarrini.

Stoner löi hanskat naulaan viime kauden jälkeen MotoGP-sarjassa. Australialaisen luonnonlapsen mitta täyttyi kaikesta muusta hulabaloosta kilvanajon ympärillä.

– Ei, ei Casey lähtenyt tästä sarjasta siksi, että hän olisi ollut kyllästynyt kilpailemaan näillä pyörillä, Gabarrini alleviivaa.

Gabarrini ei toisaalta usko, että tulevat testit toimisivat Stonerille kimmokkeena paluuseen ainakaan täysipainoiseen MM-sarjaan.

– Jos se minun tuntemuksista on kiinni, niin sanon ei. Olemme keskustelleet asiasta Caseyn kanssa ja hän ei ole kertaakaan edes vihjannut siihen suuntaan, että hän katuisi päätöstään.

”Casey on luksusta
testikuljettajana!”

Stoner testaa pääosin Hondan ensi kauden pyörää. Ohjelmaan sisältyy myös Hondan MotoGP-luokan niin sanotun tuotantopyörän testaaminen.

– Tähän hommaan on parempi saada kuljettaja, joka pystyy viemään pyörää limiitillä. Yleensä testikuljettajat ovat tuollaiset 2-3 sekuntia kisakuskeja hitaampia. Casey on tässäkin mielessä meille luksusta testaajana, innostuu Gabarrini.

Stoner on kertonut kaivanneensa ajamista MotoGP-luokan pyörällä. Tunteet kohtaavat tässä mielessä myös Gabarrinin taholta.

– Tämä on myös minulle mahtava tilaisuus. Olen kaivannut yhteistyötä hänen kanssaan. Teimme yhdessä töitä kuusi vuotta ja koimme sen ajan kuluessa niin hyviä kuin huonojakin hetkiä, kuten elämään kuuluu. Casey on huippukuljettaja, mutta näen hänet ensijaisesti nimenomaan upeana persoonana.

Marc Marquez on täyttänyt Stonerin jättämät suureet saappaat ennakkoluulottoman näyttävästi Hondan tehdastiimissä. Marqzuez johtaa tulokaskuljettajana MM-sarjaa kauden puolivälissä.

Gabarrini löytää yhtäläisyyksiä Stonerista ja Marquezista, jotka molemmat tunnetaan aggressiivisesta ajotyylistä.

– Päällimmäisin yhtäläisyys on se, että molemmat ovat erittäin nopeita oppimaan. Sanoin jo ennen tätä kautta, että en ylläty, jos Marquez nousee välittömästi korkeimmalle tasolle. Hänen asenteensa ja työskentelytapansa on ainutlaatuista. Hän on kypsä kohtaamaan haasteet ja hän vaikuttaa tässä mielessä enemmän 30- kuin 20-vuotiaalta. Marc ei pakoile vastuuta missään muodossa.

 

Uusin numero