Stoner on huolissaan Red Bull Ringin turvallisuudesta

Stoner perustaa huolensa radan maalattuihin alueisiin ja turva-alueisiin.

– Mielestäni niihin alueisiin pitäisi ehdottomasti panostaa vielä ennen elokuun puoliväliin kisaa. Jos menetät pyörän hallinnan kostealla maalatulla alueella, niin vauhti ei ehdi hidastua, vaan pyörä pysähtyy vasta törmättyään rataa reunustavaan seinään.

– Katsojat haluavat nähdä kovaa taistelua, tilanteita ja kaatumisiakin, mutta heidän pitää myös muistaa, että yksikin kriittinen virhe kuljettajalta voi jäädä pahimmassa tapauksessa hänen viimeisekseen, jatkaa Stoner.

Red Bull Ringin erityispiirteisiin lukeutuu myös se, että radan yhteensä yhdeksästä mutkasta peräti seitsemän taittaa oikealle. Se merkitsee isoa haastetta myös rengasvalmistajille.

Michelin valmistautuu 14. elokuuta ajettavaan Itävallan GP:hen järjestämällä sarjaa hallinnoivan Dornan kanssa Red Bull Ringillä MotoGP-luokan yhteistestit 19.-21. heinäkuuta. Kyseisissä testeissä ovat mukana myös KTM ja Mika Kallio.

Red Bull Ring toimii Itävallan GP-viikonlopun yhteydessä myös estradina, jossa kuninkuusluokkaan ensi kaudella palaava KTM esittelee virallisesti MotoGP-luokan projektinsa.

Uusin numero