Stoner lähtee V8 Supercar-sarjaan

Pariin otteeseen uutta kilvanajolaitettaan testanneen Stonerin kilpailemisesta Dunlop V8 Supercar-luokassa uutisoi ensimmäisenä Sunday Mail.

– Olen ollut jo 12-vuotiaasta lähtien kiinnostunut V8-sarjasta ja alkuperäinen suunnitelma oli ajaa siellä koko urani. Nyt on siis aika kääntää uusi luku urallani, mutta en suinkaan odota siltä liikoja. Lähden realistisin ajatuksin liikkeelle ja katsomaan, onko minusta tähän, kertoo Stoner.

Debyytti Adelaidessa

MotoGP:ssä Hondan taivutteluille ja muhkealle 12 miljoonan euron vuosisopimukselle kintaalla viitanneen Stonerin debyytti tapahtuu 28. helmikuuta-3. maaliskuuta Adelaideen sijoittuvassa V8 Supercar-sarjan avauksessa.

Adelaiden Clipsal 500-kisaan valmistavat testit odottavat vuoroaan helmikuun puolivälin tuntumassa parhaillaan huimassa helleaallossa kylpevässä Sydneyssä.

Stoner kilpailee Triple Eight Racing-tiimin riveissä, Red Bullin väreissä ja MotoGP:stä tuttu numero 27 kilpurissaan.

Tiimipäällikkö Roland Dane vakuuttaa MotoGP-luokan maailmanmestaruudet vuosina 2007 (Ducati) ja 2011 (Honda) voittaneella Stonerilla riittävän lahjakkuutta ja potentiaalia myös rata-autoiluun.

– En näe ainuttakaan syytä siihen, miksi Casey ei voisi olla hyvinkin kilpailukykyinen rata-autolla. Casey on rautainen ammattilainen ja onnistunut kaikessa siinä, mihin hän on lähtenyt määrätietoisesti mukaan.

”Minun on nyt unohdettava,
mitä tiedän moottoripyöristä”

Stoner tähdentää, että suurin muutos on edessä kypärän sisällä.

– Minun on nyt unohdettava, mitä tiedän pyöristä ja ammennettava kaikki mahdollinen oppi näistä autoista. Suurin ja vaikein tehtäväni tässä muutosvaiheessa kohdistuu jarrutuksiin ja vaihtamiseen.  Minun pitää pohtia ja sisäistää paljon uusia asioita, kuvailee Stoner.

HRC:n japanilainen nokkamies Shuhei Nakamoto kertoi taannoin, että Hondalla on eräänlainen ikuinen sopimus voimassa Stonerin suuntaan.

Nakamoto teki tosiaankin kaikkensa taivutellakseen Stonerin jatkamaan MotoGP-uraansa, mutta omien polkujensa kulkija oli päätöksensä tehnyt jo kauden 2011 kotikisansa jälkeen Philip Islandilla.

– En ole edes ajatellut palaavani GP-sarjaan. En muuta ajatuksiani muutaman minuutin välein, eikä raha ole se ratkaiseva tekijä, sanoo Stoner.

Stonerin jättämiin suurin saappaisiin Hondan tehdastiimissä astuu espanjalainen Marc Marquez maanmiehensä Dani Pedrosan rinnalla. Repsol Honda-tiimi esittäytyy kauden 2013 väreissään ensi torstaina Madridissa järjestettävässä julkistamistilaisuudessa.

* Kuva: Motogp.com

Uusin numero