Spiesin yllätysveto: Ducatille?

Saapasmaassa hekumoidaan isoin otsikoin sillä ajatuksella, että yhdysvaltalainen Spies kilpailee ensi vuonna Ducatin niin sanotussa junioritiimissä Moto2-luokassa kuluvalla kaudella ajavan italialaisen Andrea Iannonen kanssa.

Kumpaakaan ei voi luokitella varsinaisesti junioreiksi, joskin Iannone lukeutuu sentään niin sanottuihin rookie-kuljettajiin. Iannone testasi pari viikkoa sitten Ducatin MotoGP-luokan pyörää Mugellossa yhdessä Mika Kallion nykyisen Marc VDS-tiimikaverin, britti Scott Reddingin kanssa.

Ajoittain uskomattomastakin epäonnesta kuluvalla kaudella kärsinyt Spies teki kovan liikkeen Laguna Secan osakilpailun alla heinäkuussa ilmoittamalla, että hän ei jatka enää Yamahalla.

Spiesilla oli jo silloin tiedossa, että Rossi palaa Ducatin tehdastiimistä entisen työnantajansa palvelukseen.

Spiesia vietiin ensin vahvasti BMW:lle ja juurilleen Superbike-luokkaan, jonka jälkeen esiin nousi iso rooli MotoGP-luokkaan paluuta tekevällä Suzukilla.

Viimeisimmän, eli Tshekin Brnossa ajetun osakilpailun jälkeen Spiesia viitoitettiin vuorostaan Fausto Gresinin johtamaan Hondan satelliittitiimiin.

Gresini on myöhemmin vahvistanut varsin selväsanaisesti, että hänen ensisijainen tavoitteensa on jatkosopimus espanjalaisen Alvaro Bautistan kanssa.

Spiesin ja Iannonen mahdollisena Ducati-tiiminä pidetään ainakin Italiassa edelleen Pramacia, joka ajatti Kalliota kuninkuusluokassa kausina 2008-10. Kallion tiimikavereina kyseisillä kausilla kurvailivat italialainen Niccolo Canepa ja espanjalainen Aleix Espargaro.

Varikkohuhuissa on tosin pidetty pitkin kautta miltei selviönä, että taloudellisissa vaikeuksissa oleva Pramac poistuisi MotoGP-kartalta tämän kauden jälkeen.

Uusin numero