Spies puhkuu intoa: “Tätä olen halunnut kilpaurani alusta lähtien”

Monien yllätykseksi Spies, 28, siirtyi Ducatin niin sanottuun Pramac-junioritiimiin, vaikka ikänsä ja kokemuksensa puolesta hän ei enää lukeudukaan näiden kekkereiden keltanokkiin.

– Olen innoissani liityttyäni Ducati-perheeseen. Tämä on jotain sitä, mitä olen halunnut kilpailu-urani alusta lähtien.

Spies veti Ducatin vermeet ensimmäistä kertaa ylleen Madonna di Campiglioon perinteisesti sijoittuvassa Wroom-tapahtumassa.

Myöhään tiistai-iltana Spies ja hänen italialainen tiimikaverinsa Andrea Iannone pääsivät esittelemään Pramac-tiimin Desmosedici GP13:n uusissa väreissä. Väritys on muuttunut melkoisesti sitten viime vuoden ja niistä ajoista, jolloin Mika Kallio kilpaili kaksi kautta Pramacilla.

Pramacin pyörillä ei ole saavutettu podiumsijoitusta sitten kauden 2008, mutta jatkossa ainakin taustat ja eväät ovat vuorostaan aivan toista luokkaa.

Spiesillä paljon vastuuta
Ducatin kehittämisessä

Spiesillä ja kuninkuusluokan tulokkaisiin lukeutuvat Iannonella on takanaan tehtaan täysi tuki. Näin ainakin Ducati Corsen uusi saksalaispäällikkö Bernhard Gobmeier on muistanut mainostaa miltei kaikissa käänteissä Madonnan lumisissa maisemissa Trentinossa.

– Tiimilläni on paljon töitä edessä ja uusia tavoitteita saavutettavana, mutta olen luottavainen. Hyödymme tehtaan tuesta ja Audin mukaantulosta. Ducatilla on tehdastiimi mukaan luettuna neljä vahvaa ja erilaisen ajotyylin omaavaa kuljettajaa. Tämän pitäisi parantaa mahdollisuuksiamme nostaa Ducati takaisin huipulle, jonne se kuuluu, julistaa Spies.

Ducati ei tietenkään pistäisi Spiesin henkilökohtaista kisamenestystä pahakseen, mutta tosiasia on se, että hänet pestattiin ensisijaisesti pyörän kehittäjäksi. Pyörän, joka ei vielä ole ehtinyt kokemaan suurempia muutoksia sitten kauden 2012.

– Pyrimme Benin kanssa vauhdittamaan Ducatin kehitysprosessia, jotta tavoitteet saavutetaan mahdollisimman nopeasti. Katsomme suurella innolla kohti alkavaa kautta. Tämä on meille suuri haaste ja samalla hieno tilaisuus tehdä töitä Ducatin tehtaan tuella, toteaa Pramacin tiimipäällikkö Francesco Guidotti.

* Kuvassa Ben Spies (oik.) ja Andrea Iannone. Kuva: Ducati Corse Press
 

Uusin numero