Spies ja Yamaha rustaavat kahden vuoden jatkopahvin

Kaikki ennusmerkit viittaavat kuitenkin vahvasti siihen, että on enää vain ajan kysymys, milloin Yamaha ja Spies viimeistelevät jatkosopimuksen. Sopimuksen, joka kattaa kauden 2012 ja edelleen option seuraavasta vuodesta.
– Olemme jo keskustelleet pitempään Benin ja hänen taustajoukkojensa kanssa. Haluamme jatkaa sopimusta kahdella vuodella, vahvistaa Yamaha-päällikkö Lin Jarvis.
Päättyneen kauden yksi pääpuheenaihe oli MotoGP-luokan sopimuskuviot. Jatkossa tilanne on rauhoitettu pitkälti ainakin nimimiesten osalta, sillä Lorenzon, Ducatin Valentino Rossin, sekä Hondan Dani Pedrosan ja Casey Stonerin sopimukset ulottuvat vuoden 2012 loppuun.
Ensimmäisellä täysipainoisella kuninkuusluokan kaudellaan Yamahan satelliittitiimin kalustolla kuudenneksi kiirehtinyt Spies, 26, aiotaan liittää tähän eliittijoukkoon myös sopimuksensa pituuden osalta.
– Haemme pitkää sopimusta Yamahan kanssa. Uskon, että ratkaisu syntyy pikapuoliin. Emme halua lähtee kauteen tietämättä tarkalleen siitä, miten ja missä Benin ura jatkuu vuoden 2011 jälkeen, sanoo Spiesin manageri Phil Baker.
Spiesillä on tunnetusti vahvat siteet Yamahalle.
– Ben tietää, että Yamaha antoi hänelle ensin Superbiken MM-sarjassa tilaisuuden, jota ei ollut muualta tarjolla. Sen jälkeen Yamaha toi hänet MotoGP-luokkaan ja nyt hänet on nostettu tehdastiimiin. Ben ja Yamaha ovat lojaalisia puolin ja toisin, muotoilee Baker.

Rossin olkapäästä poistettiin tikit

MotoGP-luokan kauden 2011 ensimmäiset testit ajetaan helmikuun alussa Sepangin radalla Malesiassa.
Yamahalta Ducatille siirtynyt Rossi ei aio jättää tuota testiä mistään hinnasta väliin, vaikka hänen toipumisensa kanssa tuleekin kiire.
Rossin operoidusta oikeasta olkapäästä poistettiin tikit maanantaina. Hän pääsee aloittamaan kätensä kuntoutuksen todenteolla arviolta noin kahden viikon kuluttua.
– Meidän on nyt pidettävä huoli siitä, että käden liikeradat eivät kärsi. Kuntoutus alkaa altaasta, josta siirryn salille. Teemme tällä aikataululla kaikkemme sen eteen, että olen hyvässä terässä jo Sepangin testeissä. Toivon ainakin näin, toteaa Rossi.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero