Speedwyakausi käyntiin sunnuntaina

Ensi viikonloppuna alkaa kotimaisen sarjaspeedwayn kakkostason kausi, kun Kaupunki Cupin avaus ajetaan ensimmäistä kertaa Virossa. Aivan Tallinnan vieressä sijaitseva Rannan rata kunnostettiin muutama vuosi sitten, ja tälle kaudelle Virosta ilmoittautui myös joukkue mukaan Suomen Kaupunki Cupiin.

Ennen sunnuntain ottelua ajetaan samalla radalla kahden päivän harjoitusleiri, jossa mukana on suuri joukko suomalaisia ja virolaisia kuljettajia.

Sunnuntain ottelussa nähdään mm. viikkoa myöhemmin Puolaan U21 MM-karsintaan matkaava Jiri Nieminen sekä Suomen ainoa kuljettaja tämän vuoden henkilökohtaisissa speedwayn EM-karsinnoissa, Marko Suojanen.

Heitä on vauhdittamassa viime vuoden henkilökohtaisessa SM-finaalissa viidenneksi ajanut Teemu Lahti. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten minispeedwaysta tälle kaudelle isoihin pyöriin nousseet Nike Lunna ja Jooa Partanen saavat ajotuntumasta kiinni vuoden ensimmäisessä kilpailutapahtumassa.

Kaupunki Cupin seuraava ottelu on Hyvinkäällä 26. toukokuuta ajettava Forssan kotiottelu. Kotimainen kilpailukausi sen sijaan jatkuu jo seuraavana torstaina Porissa ajettavalla perinteisellä Yyterispeedwaylla kello 17.00.
 
Speedwayn kaupunki cup-ottelu 5.5. Ranna, Viro. Kokoonpanot:
Viro: 1) Ken Viidas, 2) Martin Kimmel, 3) Kairo Falten ja jj: Kaupo Tisler
Haapajärvi: 1) Jiri Nieminen, 2) Niko Siltaniemi ja jj: Pekka Nieminen
Karhula: 1) Nike Lunna, 2) Tino Turkia, 3) Simo Pulli ja jj: Ilari Ruohomaa
Forssa: 1) Marko Suojanen, 2) Jarkko Kunnaskari ja jj. Ilkka Ahlgren
Seinäjoki: 1) Teemu Lahti, 2) Herman Kenkkilä ja jj: Nicklas Finne
Kuusankoski: 1) Jooa Partanen, 2) Vili Mattila ja jj: Ninni Partanen
Viro 2: 1) Silver Soolep, 2) Margus Mandre, 3) Jaak Soolep ja jj: Jaak Soolep
 

Uusin numero