Speedwayn Suomi-sarjan taustahenkilöt tyytyväisiä – sarja jatkuu lauantaina Seinäjoella

Suomi-sarja tarjoaa SM-sarjaa helpomman tavan aloittaa kilpaileminen speedwayssa. Ensi kaudeksi ollaan ottamassa myös juniorit mukaan.

Tälle kaudelle kotimainen speedwaykenttä sai lisää väriä ja kilpailuja, kun aktiivinen puuhaporukka lanseerasi Speedwayn Suomi-sarjan. RFF eli Racing For Fun formaatilla ajettavan sarjan ensimmäinen kilpailu ajettiin heinäkuun alussa Varkaudessa. Elokuun 8. päivänä ajettiin henkilökohtainen mestaruuskilpailu ja nyt tulevana lauantaina ajetaan Seinäjoella Routakallion radalla neljän joukkueen kilpailu. 

Yksi sarjan puuhamiehistä on kaikkien ratalajeja seuraavien tuntema Aake Mustonen. Varkautelainen seuratyön ikiliikkuja tunnetaan myös 2000-luvun alun Ihanaa-projektista, jossa Mustonen kiersi ympäri Suomea markkinoimassa ja opettamassa speedwayta pienille junioreille. 

Nyt käynnissä olevaan Suomi-sarjan avauskauteen Mustonen on tyytyväinen. 

–  Olen tyytyväinen siihen, miten Suomi-sarja on saatu toimimaan. Ne mitä tavoitteiksi asetettiin, on saatu toteutumaan. Vähän nopealla aikataululla tämä tietysti tuli, mutta ajetut kilpailut ovat olleet oikein onnistuneita. Palaute kentältä on ollut positiivista, Mustonen kommentoi.

–  Suomi-sarjalle on selkeä tilaus. Uusien kuljettajien on helpompi tulla lajiin mukaan, kun ei tarvitse heti SM-liigasta aloittaa. Ja onhan uusia kuskeja jo saatu mukaan. Tulevaisuudessa 250cc luokasta nousevien junioreiden on hyvä aloittaa tästä sarjasta ja saada kisakokemusta ennen esim. ensimmäistä SM-liigaottelua. Tämä RFF formaatti on myös kerhoille hieman kevyempi tapa järjestää kilpailuja, jatkaa Mustonen.

–  Ensi kaudelle sarjaa tullaan kehittämään ja siihen tulee juniorit mukaan. Sarjan kilpailumäärä tulee kasvamaan. Tämä lisää reilusti kotimaisten kilpailuiden määrää. Suomi-sarja, Baltic-league ja SM-liiga tarjoavat siten hyvän määrän kilpailuja suomalaisille kuljettajille, toteaa Mustonen lopuksi.
Lauantaina Suomi-sarjaa ajetaan Seinäjoella Routakallion speedwayradalla. Mukana kilpailussa on luunkova kattaus kuljettajia. SM-hopeamitalisti Jesse Mustonen johtaa Ankkureiden pistejahtia, nuorten Suomenmestari Timi Salonen vauhdittaa tamperelaisen Red Baronsin joukkuetta, vauhdikkaan paluun tehnyt Jooa Partanen vahvistaa Pirkan Moottorimiesten Wasamia ja kotijoukkue Kotkien riveistä löytyy kovaa jälkeä SM-liigassa tehnyt Niilo Vuolas.
Lauantain kokoonpanot:
Kotkat:
Niilo Vuolas, Joni Laukkanen, Seppo Pitkämäki, Esko Mylläri Ankkurit:
Jesse Mustonen, Niklas Säyriö, Jere Lehtonen, Teemu Keinänen

Red Barons:
Timi Salonen, Toni Hyyryläinen, Cezary Owizyc, Konrad Owizyc Wasamat:
Jooa Partanen, Topi Mustonen, Max Koivula, Roope Mattson


Kilpailu Seinäjoella alkaa lauantaina kello 13.

Teksti: Tomi Nevanperä

Uusin numero