Speedwayn SM-liigassa kalenterivaihdos ja tarkennusta sääntöihin

Muutos on toteutettu Haukkojen pyynnöstä muiden osallisten suostumuksella. Kalenterin päivämääriin ei ole tullut muutoksia.

Ratalajiryhmä on tehnyt myös päätöksen tällä kaudella käytettävistä äänenvaimentimista. Vuoden vaihteessa muuttunut sääntö astuu Suomessa voimaan siirtymäajalla, joka kestää ainakin tämän vuoden loppuun asti.

Viime kaudella FIM-tasolla voimaan tullut pukusääntö puolestaan sai jatkoaikaa siirtymäajalleen. Näin Suomessa voidaan edelleen jatkaa niin sanottujen muovisekoite-pukujen käyttöä.

Tässä Suomi ottaa mallia muista maista, sillä esimerkiksi Ruotsissa FIM2014-standardin puku on pakollinen ainoastaan Elitserienissä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että länsinaapurin speedwaytapahtumista noin 80 % ajetaan pukusäännön suhteen Suomen mallin mukaisesti.

Lista ratalajien hyväksytyistä äänenvaimentimista, renkaista, kuraläpistä ja lämpösuojista on julkaistu Moottoriliiton nettisivuilla. Se löytyy, kun päävalikosta valitsee ensin ”Jäsenkerhoille” ja sen jälkeen ”Kilpailun järjestäjille”.

Sivun oikeaan reunaan ilmestyy homologoitujen osien listauksen lisäksi myös kaikki Moottoriliiton hyväksymät ajokaaviot tämän vuoden kilpailuihin ilmoittautumislomakkeen lisäksi.

Erityisesti äänenvaimentimiin liittyen on kaikkien kilpailijoiden hyvä muistaa, että mitään homologoitua osaa ei saa teknisesti muokata. Aiemman FIM-säännön mukaisia äänenvaimentimia koskee ne tekniset säännöt, jotka vaimentimia hyväksyttäessä olivat voimassa.

Käytännössä muokatun vaimentimen käyttö kilpailutilanteessa altistaa rikkojan urheilusäännöstön mukaisiin rangaistuksiin. Niihin kuuluu sakkorangaistuksen lisäksi ajokielto.

Kypäräkamerat olivat jo viime kaudella Suomessa kielletty kilpailutilanteessa. Kilpailuissa käytettävissä kypärissä ei myöskään saa olla minkäänlaisia ylimääräisiä kiinnikkeitä tai ulokkeita, jotka muuttavat kypärän muotoa.

Uusin numero