Speedwayn SM-liiga laajenee Porin Nopea Racing-joukkueella

Joukkueessa ajavat porilaiset Marko Suojanen ja Jere Lehtonen. Heidän lisäkseen Porin Nopean liivin tulevat pukemaan yllensä seinäjokelainen Joni Keskinen ja Haapajärven Niilo Vuolas.

Joukkueessa on mukana paitsi paljon kokemusta, niin myös nuoruutta. Sekä Suojanen että Keskinen ovat ajaneet SM-tasolla jo kymmenen vuotta saavuttaen useita mitaleita niin henkilökohtaisella tasolla, kuin speedwayn SM-liigassakin. Lisäksi molemmilta löytyy kokemusta myös kansainvälisiltä radoilta.

Vuolas puolestaan aloitti uransa speedwayssa vasta viime kaudella, omaten kuitenkin paljon kokemusta ja menestystä U16 minispeedwayssa. Lehtonen sijoittuu edellä mainittujen välimaastoon.

– Joukkueen perustamisen idea lähti käyntiin, kun vuosien saatossa on jäänyt useasti kuljettajia ilman ajopaikkoja. Lajin taustalla vaikuttava ja joukkueemme promoottori Rami Setälä halusi saada tähän asiaan muutoksen. Varsinkin, kun lajissa on mukana kerhoja, jotka eivät ole innostuneita lähtemään mukaan sarjatoimintaan. Tätä myöten on heidän omilta kuljettajilta jäänyt mahdollisuus osallistua kilpailuihin, joita on muutenkin vähän Suomessa. Joukkueen tavoite kaudelle 2015 on antaa kuljettajille mahdollisuuden kilpailla, sekä tuoda speedway-yleisölle jotakin uutta, kun SM-liigassa on mukana viisi joukkuetta, joukkueenjohtaja Nicklas Finne kartoittaa joukkueen taustoja.

Speedwayn SM-liigaa on ajettu neljän joukkueen voimin vuodesta 2008. Nykyisellä ajokaaviolla, jossa erässä kohtaa aina kaksi joukkuetta, ei ole ajettu aiemmin viiden joukkueen sarjaa. Kasvanut joukkuemäärä myös nostaa SM-liigan kokonaisottelumäärän kymmeneen tulevalla kaudella.

Otteluiden ajotapa ei muutu, vaan jokaiseen otteluun starttaa neljä joukkuetta yhden pitäessä lepovuoroa. Näin otteluiden määrä joukkuetta kohden pysyy kahdeksassa, joista kaksi on kotiottelua.

Speedwayn SM-liigan otteluiden päivämäärät sovitaan helmikuun lopulla pidettävässä kevään sarjakokouksessa. Samalla selviää myös muiden kansallisen tason kilpailujen päivämäärät.

Kesälajien henkilökohtaisten SM-finaalien päivämäärien julkistaminen on siirtynyt mm. EM-tason kalenterimuutosten seurauksena. Päivämäärät pyritään julkaisemaan tammikuun aikana.

Speedwayn SM-liiga 2015, ilmoitetut kokoonpanot:
Kotkat, Seinäjoen Moottorikerho: 1) Juha Hautamäki (7,70), 2) Tero Aarnio (6,80), 3) Jooa Partanen (6,34), 4) Mika Loppi (5,29) ja joukkueenjohtaja Petteri Koivunen.
Haukat, Salpausselän Moottorikerho: 1) Kauko Nieminen (8,10), 2) Kalle Katajisto (7,31), 3) Niko Siltaniemi (5,67), 4) Jiri Nieminen (5,47) ja joukkueenjohtaja Pekka Nieminen.
Sand Blowers, Hyvinkään Moottorikerho: 1) Timo Lahti (9,04), 2) Teemu Lahti (5,38), 3) Jari Mäkinen (5,29), 4) Aarni Heikkilä (2,93) ja joukkueenjohtaja Jari Virtanen.
Ankkurit, Varkaus Racing Team: 1) Jesse Mustonen (6,18), 2) Aki-Pekka Mustonen (3,41), 3) Janne Nyman (2,67), 4) Niklas Säyriö (2,00) ja joukkueenjohtaja Tomi Nevanperä.
Porin Nopea Racing, Porin Moottorikerho: 1) Marko Suojanen (5,65), 2) Joni Keskinen (4,36), 3) Niilo Vuolas (1,33) 4) Jere Lehtonen (1,25) ja joukkueenjohtaja Nicklas Finne.

Uusin numero