Speedwayn SM-kullasta käydän kiivas vääntö Seinäjoella

Kilpailun ennakkoasetelmat ovat  mielenkiintoiset, sillä yhtä muiden ylitse nousevaa suosikkia ei ole. Kolmen edelliskauden mestari Kauko Nieminen tulee olemaan kotiradallaan yksi varteenotettavimmista mestariehdokkaista.

Ennakkosuosikin viittaa voidaan asetella myös nuoren Timo Lahden hartioille. Lahti on ollut tällä kaudella  todella mahtavassa vireessä Englannin ja Ruotsin sarjoissa. SM-liigan pistekuninkuuden voittanut Kalle Katajisto on myös kova luu.

Viime kauden mitalisteja Juha Hautamäkeä ja Tero Aarniota ei myöskään sovi unohtaa. Viime vuoden nelonen Jari Mäkinen on nopea ja armoton taistelija ja työntää varmuudella lusikkansa mitalisoppaan.

Myös Haapajärven Niko Siltaniemi pitää nostaa ennakoinneissa esille. Nuori mies on ajanut viime kilpailuissa todella vakuuttavasti.

Molemmista karsintaeristä voittaja pääsee kilpailuun. Erissä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet ajavat vielä ns. last chance karsintaerän, josta kaksi parasta etenee kilpailuun. Last chance karsintaerässä kolmanneksi  sijoittunut ajaa kilpailussa numerolla 17. ja viimeiseksi jäänyt numerolla 18.

Lauantaina Seinäjoella ajetaan myös 80 cc:n joukkue Suomen Cup. Kilpailussa on mukana kuusi joukkuetta ja se alkaa kello 14.
 
Starttilista:

   1.Mika Loppi SeMK
   2.Niko Siltaniemi HjMK
   3.Teemu Lahti KMMK
   4.Markku Autio KuMaMo
   5.Kalle Katajisto SsMK
   6.Jari Mäkinen HyMK
   7.karsintaerän 1. voittaja
   8.Timo Lahti KMMK
   9.Juha Hautamäki SeMK
 10.Joni Keskinen SeMK
 11.Kauko Nieminen SeMK
 12.Marko Suojanen PMK
 13.karsintaerän 3. voittaja
 14.karsintaerän 3. kakkonen
 15.karsintaerän 2. voittaja
 16.Tero Aarnio KMMK
Karsinnat ajetaan kello 16.30.

Karsintaerä 1:
Jouni Viljanen PMK
Simo Pulli KarMK
Aarni Heikkilä HyMK
 
Karsintaerä 2:
Jiri Nieminen SsMK
Jere Lehtonen PMK
Janne Nyman SsMK
Jesse Mustonen VRT

Viimeisin numero