Speedwayn sähäkkä SM-liiga jatkuu neljällä joukkueella kaudella 2014

Parina viime vuotena mestaruustaisto on pystytty ennustamaan kolmen joukkueen väliseksi jo kauden alkaessa, mutta nyt tähän asiaan on tullut muutos. Kaudesta on odotettavissa erittäin tasainen neljän joukkueen vääntö.

Viime kauden Suomen mestari Seinäjoen Kotkat pystyi pitämään riveissään tuplamestari Juha Hautamäen. Myös loppukaudesta 2013 mukaan tullut Sebastian Alden jatkaa Kotkien riveissä. Kaksikko muodostaakin vahvimman kärkiparin ensi kauden SM-liigassa.

Kauko Nieminen siirtyi
Kotkista Sand Blowersiin

Kauko Niemisen siirtyminen Kotkista Sand Blowersiin on yksi syksyn suurimmista yllätyksistä, mutta omalla tavallaan palvelee ensi kauden SM-liigaa loistavasti.

Jari Mäkinen ja Aarni Heikkilä jatkavat Jari Virtasen luottomiehinä ja neljänneksi on löytynyt välivuotta pitänyt Markku Autio.

Loppumetreille asti viime kaudella SM-kullassa kiinni ollut Porin Paholaishaukat jatkaa tutulla kokoonpanolla. Kalle Katajisto johtaa Paholaishaukkoja myös ensi vuonna. Niko Siltaniemi on tärkeässä roolissa hänen aisaparinaan.

Paholaishaukkojen tasaisuutta korostaa viime vuoden SM-hopeamiehen, Marko Suojasen asema joukkueen numerolla neljä.

Jokerit jäivät SM-liigasta pois. Heidän tilalleen toistaiseksi työnimellä Kymi tunnettu joukkue. Kuusankosken Moottorimieskerhon alla ajava joukkue on taustaltaan Karhulan Moottorikerhon ja KMMK:n yhdistelmäjoukkue.

Tero Aarnio on joukkueen ykkönen ja viime kaudella hienon debyyttikauden ajanut 17-vuotias Nike Lunna pitää kakkospaikkaa. Kun vielä nimetään Teemu Lahti ja Jooa Partanen joukkueen muiksi kuljettajiksi, on sarjatulokas valmis taisteluun mitaleista.

Tampereen MM-osakilpailusta
lisäpotkua koville katsojaluvuille


Viime kaudella SM-liigassa nähtiin ajoittain todella huimia katsojalukuja suomalaiselle sarjaspeedwaylle.

Keväällä Tampereen Ratinassa ajettavan MM-osakilpailun myötä lajin odotetaan saavan kaivattua näkyvyyttä myös valtamedioissa, joten ehkä kasvaneet yleisömäärät saavat jatkoa myös ensi kesän SM-liigassa.

Kahdeksan ottelun sarja ajetaan ensi kesänä touko- elokuun välisenä aikana. Kilpailukalenteri sovitaan perinteisesti kevään sarjakokouksessa ja pystytään julkaisemaan helmi- maaliskuun vaihteessa.

Toinen kansallinen speedwaysarja, Kaupunki Cup, puolestaan odottaa ilmoittautumisia ensi tammikuun loppuun asti.

Speedwayn SM-liigan kauden 2014 joukkueet ja koonpanot:
Kotkat (SeMK):
1) Juha Hautamäki, 2) Sebastian Alden, 3) Joni Keskinen, 4) Mika Loppi, joukkueenjohtaja Petteri Koivunen.
Sand Blowers (HyMK): 1) Kauko Nieminen, 2) Jari Mäkinen, 3) Aarni Heikkilä, 4) Markku Autio, joukkueenjohtaja Jari Virtanen.
Paholaishaukat (PMK): 1) Kalle Katajisto, 2) Niko Siltaniemi, 3) Jiri Nieminen, 4) Marko Suojanen, joukkueenjohtaja Pekka Nieminen.
Kymi (KMMK): 1) Tero Aarnio, 2) Nike Lunna, 3) Teemu Lahti, 4) Jooa Partanen, joukkueenjohtaja Ilari Ruohomaa.
 

Uusin numero