Speedwayn MM-sarjan osakilpailu Suomeen

Speedwayn MM-sarjan osakilpailun ajaminen ensi keväänä on varmistunut. Sopimuksen viimeiset yksityiskohdat saatiin tarkistettua ja sopimukset allekirjoitettiin keskiviikkona, kertoo promoottori Jarno Kosonen.

Tampere GP:n taustalta löytyy neljä Speedwayn parissa vuosia työskennellyttä henkilöä. Suurelle yleisölle kenties tutuin on viimeisin suomalainen GP-kuljettaja ja tapahtuman toinen promoottori Kaj Laukkanen, joka ajoi Speedwayn MM-sarjassa täyden kauden 2004 ja kuului yli kymmen vuotta maailman 30 parhaan kuljettajan joukkoon.

Myös toinen tapahtuman promoottoreista, Jarno Kosonen, teki pitkän ammattilaisuran Euroopan radoilla. Tampere GP:n toimitusjohtaja Yrjö Laukkasella puolestaan on yli 30 vuoden kokemus kansallisesta ja kansainvälisestä speedwaystä eri tason tehtävissä sekä pitkä kokemus yritystoiminnasta.

Tapahtuman myynnistä puolestaan vastaa Kai Pohjasmäki jolla on myös speedway tausta, niin kuljettajana kuin myynti- ja markkinointitehtävissä.

Suomessa ei ole aiemmin ajettu MM-sarjan osakilpailuja, viimeisin MM-sarjan karsinta ajettiin Porissa 2001. Suomalaismenestyksestä sarjassa on myös kulunut aikaa, parhaiten tuolloin vielä yksittäisenä MM-finaalina ajetussa kilpailussa menestyi Kai Niemi, joka sijoittui 1985 MM-finaalin neljänneksi.

Nykyistä osakilpailuista koostuvaa sarjaa on ajettu vuodesta 1995 alkaen. Sarjaan kuuluu kaudella 2013 yhteensä 12 osakilpailua, kauden 2014 osakilpailut tullaan vahvistamaan myöhemmin syksyllä. Sarjassa ajaa vuosittain 15 vakikuljettajaa, jokaisen osakilpailun organisaatio saa lisäksi nimetä yhden paikallisen kuljettajan villillä kortilla, joka tarkoittaa sitä että Tampereen kilpailussa tullaan näkemään myös suomalaiskuljettaja.

Kilpailu televisioidaan Suomen lisäksi yli 160 maahan, virallinen kilpailupäivämäärä, TV-sopimus ja lippujen hinnat julkaistaan noin kahden viikon kuluttua.

Uusin numero