Speedwayn 59:s Suomen mestaruus ratkaistaan Hyvinkäällä

Kilpailulla on pitkät perinteet, sillä nyt mestaruus ratkaistaan jo 59. kerran. Viime vuosina SM-finaalit ovat olleet tasaisia vääntöjä paremmuudesta, mutta silti tutut nimet ovat vieneet mestaruuden.

Vuodesta 2007 on Suomen mestaruuden voittanut vain kolme kuljettajaa: Juha Hautamäki (2007 ja 2008), Kauko Nieminen (2009-11) ja Timo Lahti (2012). Kaikki kolme ovat ilmoittautuneet mukaan myös tämän vuoden SM-finaaliin.

Hyvinkäällä speedwayrata herätettiin henkiin muutaman vuosi sitten pitkän hiljaiselon jälkeen. Nyt ajettava SM-finaali on kerhon isoin speedwaytapahtuma uuden alun jälkeen.

– Tapahtumaa on rakennettu pitkin kesää ja kaikki näyttää todella hyvältä. Rataa on tehty koko kesä ja pidetty sitä kunnossa. Positiivista palautetta on tullut koko ajan siellä ajaneilta kuskeilta. Perusviesti on koko ajan ollut, että se on erittäin hyvässä kunnossa. Rata-aluetta on myös siistitty yhteistyössä eri tahojen kanssa ja tämä työ jatkuu ihan kalkkiviivoille asti. Ympäristön kunnossapitoon on panostettu tänä kesänä todella paljon. Perimmäisenä tarkoituksena on lisätä yleisön viihtyvyyttä ja sitä kautta madaltaa kynnystä sille, että he tulisivat ensivierailun jälkeen myös seuraavaan tapahtumaan, kertoo Hyvinkään Moottorikerhon puuhamiehiin lukeutuva Jari Virtanen.

Hautamäki on yksi
ennakkosuosikeista

Speedwayn on lajina vauhdikas ja ajoittain radalla tapahtuu myös yhteentörmäyksiä. Ennakkosuosikeihin lukeutuva Seinäjoen Juha Hautamäki on selvinnyt kaudesta tähän asti ilman vastoinkäymisiä.

– Odotan hyvää finaalia ja toivon kaikkien Suomen parhaimpien kuljettajien läsnäoloa. Siellä on vielä ennen SM-finaalia harjoitusleiri ja SM-liigan kauden päätösottelu, jossa pääsee vielä hiomaan itseään ja kalustoaan kuntoon kauden tärkeintä kilpailua varten. Olen itse luottavainen omaan iskukykyyni, Hyvinkäällä on sellainen nopea ja leveä rata jossa myös kalustolla on merkitystä. Sillä puolella olen vasta aivan viime päivinä saanut omat viimeiset palikkani viilattua kuntoon, joten olen valmis myös kaluston puolesta taisteluun Suomen mestaruudesta.

Hautamäen ohella ennakkosuosikin viittaa kantaa Kauko Nieminen, joka tosin on viime aikoina kärsinyt loukkaantumisista. Myös Tero Aarnion kausi on ollut loukkaantumisen värittämä, mutta hänen kohdallaan väliin jäi melkein koko toukokuu, ja oma vauhti on sen jälkeen mukavasti jälleen löytynyt.

Hyvinkään Moottorikerhon omasta SM-liigajoukkueesta mukaan on ilmoittautunut ainoastaan Aarni Heikkilä. SM-liigan parhaimmistoon kuuluva Timo Lahti ajaa samaan aikaan Englannissa paikasta ensi vuoden MM-sarjaan.

Jo kolmatta vuottaan Sand Blowersin riveissä ajava Jari Mäkinen puolestaan loukkaantui heinäkuussa ajetussa liigaottelussa ja on sivussa ensi vuoden puolelle asti.

Hyvinkään Vauhtipuiston radalla ajettava kilpailu alkaa ajajaesittelyllä lauantaina 24. elokuuta kello 14.00. Liput maksavat 15 euroa, alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään.

SM-finaaliin ilmoittautuneet kuljettajat:
Vili Mattila (KauhjMK), Kalle Katajisto (SsMK), Joni Keskinen (SeMK), Marko Suojanen (FMS), Juha Hautamäki (SeMK), Kauko Nieminen (SeMK), Aki-Pekka Mustonen (VRT), Timo Lahti (KMMK), Jooa Partanen (KMMK), Teemu Lahti (KMMK), Aarni Heikkilä (HyMK), Niko Siltaniemi (HjMK), Jiri Nieminen (SsMK), Tero Aarnio (KMMK), Jesse Mustonen (VRT), Janne Nyman (HyMK) ja Tino Turkia (KarhMK).
 

Uusin numero