Speedwayliigassa viime hetken taktikointia

Taistelu mestaruudesta kiihtyy kohti loppua, ja joukkueissa nähdäänkin uusia kuljettajia ulkomailta. Sarjakärki Sand Blowers menetti Jari Mäkisen ensi vuoden puolelle jatkuvalle sairaslomalle hänen katkaistuaan jalkansa viime ottelussa, joten joukkueenjohtaja Jari Virtanen on joutunut viettämään pitkiä iltoja sovitellessaan kuljettajia keskiarvorajoihin.

Tavoite, eli Suomen mestaruus ei ole muuttunut, joten Virtanen tuo lauantain otteluun puolalaisen Pawel Staszekin ja ruotsalaisen Ricky Klingin.

Sarjakakkonen Seinäjoen Kotkat puolestaan esittelee kokoonpanossaan ruotsalaisen Sebastian Aldenin ja paluun kilparadoille muutaman vuoden tauon jälkeen tekevän Juha Mäkelän. Tero Aarnion ja erityisesti Juha Hautamäen ajopaikat ovat Kotkien varsinainen ässä hihassa lauantain ottelussa.

Kotijoukkue Paholaishaukat sen sijaan luottaa samaan kokoonpanoon, jolla se on kerännyt kaudella tähän asti eniten eräpisteitä ajetuissa kuudessa ottelussa.

Lauantaina Porissa asetetaan askelmerkit kauden päätösotteluun, joka ajetaan Hyvinkäällä tiistaina 20. elokuuta. Ei ole lainkaan kaukaa haettua, että kauden päätösotteluun lähdettäisiin tilanteessa, jossa kolme joukkuetta on sarjapisteissä tasoissa, kun Hyvinkäällä pärähtää koneet käyntiin puolitoista viikkoa myöhemmin.

SM-liigan ottelu alkaa Porissa lauantaina ajajaesittelyllä kello 15.00. Pääsyliput maksavat 10 euroa.
 
Speedwayn SM-liiga, ottelu 7, kokoonpanot:
Paholaishaukat: 1) Kalle Katajisto, 2) Jiri Nieminen, 3) Niko Siltaniemi, 4) Marko Suojanen.
Kotkat: 1) Sebastian Alden SE, 2) Tero Aarnio, 3) Juha Hautamäki, 4) Juha Mäkelä.
Sand Blowers: 1) Pawel Staszek PL, 2) Ricky Kling SE, 3) Aarni Heikkilä, 4) Mika Pellinen.
Jokerit: 1) Janne Nyman, 2) Jere Lehtonen, 3) Vili Mattila, 4) Jouni Viljanen.
 
 
SM-liigan tilanne ennen Porin ottelua: 1) Sand Blowers (+204 eräpistettä) 25 pistettä, 2) Kotkat (+200) 24, 3) Paholaishaukat (+208) 23, 4) Jokerit (+68) 12.
Joukkueiden ollessa mahdollisesti tasoissa sarjapisteiden suhteen kauden päätyttyä, selviää paremmuus eräpistevertailussa. Kahdesta viimeisestä ottelusta on tulossa siis huippujännittävä kokonaisuus.

 

Uusin numero