Speedwayliiga käyntiin Porissa

Speedwayn SM-liiga käynnistyy ensi lauantaina Yyterin radalla Porissa.

SM-liigassa ratkotaan speedwayn kerhojoukkueiden Suomen mestaruus jälleen neljän joukkueen voimin.

Sarja alkaa Paholaishaukkojen kotiottelulla, jossa kotijoukkue on tiukan haasteen edessä. Sen kuljettajista Kalle Katajisto on ainoa, jolle ei vielä tällä kaudella ole kertynyt kilpailukokemusta, mutta onneksi muut ovat jo muutaman ottelun tälle kaudelle ajaneet.

Lauantain ottelussa nähdään muitakin tällä kaudella erityisen mielenkiinnon kohteena olevia kuljettajia. Sand Blowersille ajava Nike Lunna on vasta 17-vuotias lupaus Karhulasta, mutta on kauden kahdessa jo ajetussa ottelussa näyttänyt muille ajamisen mallia ottamalla muun muassa voiton helatorstaina ajetussa Yyterispeedwayssa ennen Teemu Lahtea ja Marko Suojasta.

Samaa ikäluokkaa edustaa Kotkien Jooa Partanen, joka aloitti uransa isoilla pyörillä hienosti jo viime kauden päätteeksi. Kotkien joukkueessa ajava Juha Hautamäki on viime vuoden SM-finaalin pronssimitalisti ja otti SM-hopeaa jo vuonna 2004, joten myös kokemuspuoli on Kotkilla hallussa.

Hyvinkään Sand Blowersin joukkue on Lunnaa lukuun ottamatta pienoinen kysymysmerkki, sillä Jari Mäkisen kausi on alkanut vaatimattomalla menestyksellä Englannin Premier liigassa ja heidän ykköskuljettajaansa Daniel Hendersonia ei ole nähty Suomessa vähään aikaan. Luvassa on siis erittäin mielenkiintoinen ja varmasti yllätyksiä täynnä oleva sarjaottelu Yyterin stadionilla.

Ottelu alkaa lauantaina ajajaesittelyllä klo 15.50. Seuraava SM-liigan ottelu ajetaan Hyvinkäällä 4. kesäkuuta.

Speedwayn SM-liiga, ottelu 1 2013, kokoonpanot:
Paholaishaukat:
1) Kalle Katajisto, 2) Niko Siltaniemi, 3) Marko Suojanen, 4) Jiri Nieminen
Jokerit: 1) Janne Nyman, 2) Vili Mattila, 3) Jouni Viljanen, 4) Jere Lehtonen
Sand Blowers: 1) Daniel Henderson, 2) Jari Mäkinen, 3) Aarni Heikkilä, 4) Nike Lunna
Kotkat: 1) Juha Hautamäki, 2) Joni Keskinen, 3) Mika Loppi, 4) Jooa Partanen
 

Uusin numero