Speedwayjuniorit urakoivat kansainvälisiä kilpailuja

85cc:n eli tuttavallisemmin minispeedwayn edustuskuljettajat Timi Salonen, Arttu Pentinmäki ja Pessi Sillanpää ajavat 21.-22.5. maaottelut Ruotsin Örebrossa ja Nyköpingissä.

Maaottelut toimivat hyvänä valmistautumisena 2.-3.heinäkuuta Ruotsin Kumlassa ajettavaan FIM Youth Gold Trophyyn. 85cc:n Euroopan Cup ajetaan puolestaan Tanskan Vissenbjergissä 6.-7.elokuuta.

Speedwayn nuorisovastaava Miia-Maria Vepsäläisellä on vahva luotto edustuskolmikkoonsa.

– Hyvä fiilis on, luottavaisena katson tulevan kauden kilpailuihin. Pojat ovat tehneet koko talven kovasti töitä fysiikkansa eteen ja ajoharjoittelu on saatu hyvin käyntiin. Asenne on ollut harjoituksissa erinomainen. Maaottelut Ruotsissa toimivat tärkeänä valmistautumisena Youth Gold Trophyyn. Uskon, että arvokisoista tulee hyvinkin menestystä, Vepsäläinen toteaa.

250cc:n edustuskolmikon muodostavat Niklas Säyriö, Timi Salonen ja Toni Hyyryläinen. Lajin arvokilpailun, World Cupin, semifinaalit ajetaan Puolan Grudziadzissa 9.-10. heinäkuuta.

Sitä ennen suomalaiset osallistuvat kolmen päivän harjoitusleiriin, joka ajetaan samalla radalla 6.-8. päivä. World Cupin finaali ajetaan Saksan Güstrovissa 15. heinäkuuta.

– Kakspuolikkaissa Säyriö on kokenut arvokisakävijä, on ajanut useampana kautena World Cupissa. Ajaa myös 500cc:llä, joten on vahva tekijä. Salonen ja Hyyryläinen lähtevät ensi kertaa arvokisoihin, mutta harjoituksissa meno on ollut hyvää. Puolan leiri on erinomainen asia. Puola on kuitenkin johtava speedwaymaa, joten leiri antaa meidän kuljettajille varmasti paljon, Vepsäläinen kommentoi.

Teksti: Tomi Nevanperä

Uusin numero