Speedwayammattilainen Lahti tahkoaa toukokuussa 16 kilpailua

Kuluva kuukausi on miehelle kiireinen. Toukokuun aikana Lahti tahkoaa peräti 16 kilpailua, joihin sisältyvät kauden ehkäpä tärkein kilpailu, U-21 MM-karsinta sekä GP-sarjan karsinnat.

– Kova ja tärkeä kuukausi on edessä. Kisoja on 16 eli käytännössä joka toinen päivä ajetaan kilpaa. Tulevana lauantaina ajan Puolan Rawiczissa U-21 MM-karsinnan. Se on kauden tärkein yksittäinen kilpailu. Se on kova kisa ja sieltä pitää jatkoon päästä. Tosin ennakkoon en asiaa hirveästi mieti. Olen huomannut, että kulkee paremmin, kun ei etukäteen pahemmin kisaa ajattele.

– Viikko U-21 MM-karsinnan jälkeen ajetaan GP-sarjan karsinnat Saksan Abensbergissa, Lahti kertoo.

Vaisuhko alkukausi

Loistavasti sujunut viime kausi nosti tälle kaudelle odotukset lähes pilviin. Nuoren miehen vauhti ei ole kuitenkaan ollut sellaista, mitä fanit ja kuljettaja itse ovat odottaneet.

Englannin Elite-liigassa Eastbournen riveissä pistesaaliit ovat olleet laihoja. Sen sijaan Puolassa on viimeisintä ottelua lukuun ottamatta kulkenut hyvin ja useamman kerran on pisteitä kertynyt ottelussa yli kymmenen.

– Onhan tuo alkukausi vaisuhko ollut. Puolassa on onneksi kulkenut hyvin. Siellä on saatu paketti toimimaan. Englannin liigan otteluissa on starttien kanssa ollut vaikeuksia. Kun kokoajan on maailman parhaat vastassa, niin huonoilla starteilla ei juurikaan pisteille nousta. Mutta kausi on onneksi pitkä ja hommat saadaan varmasti sujumaan myös Englannissa, Lahti toteaa.

– Koska Puolassa ajo on sujunut, niin se antaa luottamusta nuorten MM-karsintaan. Puolan pitkille radoille on uusi kalusto saatu toimimaan hyvin ja oma ajaminenkin on siellä ollut hyvää, jatkaa Lahti.

Seura vaihtui Puolassa

Kauden alla väriä kuvioihin toi myös seuranvaihto Puolassa. Lokomotiv Daugavpils vaihtui Krakowan joukkueen väreihin.

– Seuran vaihto oli hyvä juttu, sillä nyt pääsen ajamaan. Daugavpilssissä olisin ollut varamies, eikä ajamisesta olisi ollut mitään takuuta, toteaa Lahti.

Kesäkuussa Lahden kilpailutahti hiljenee. Tällä hetkellä kalenterissa on kahdeksan kilpailua.

– Katsoin kalentereita ja pääsisin ajamaan kaikissa kotimaisissa kilpailuissa. Nyt voisi ottaa yhteyttä, jos kuljettajaa tarvitsee. Takuuvarmasti muutaman pisteen ajaisin, Lahti hymähtää.
 

Uusin numero