Speedway: Varkauden EM-semifinaalissa kova kuljettajakattaus

Suomen joukkueen kuljettajat Jesse Mustonen, Timi Salonen ja Antti Vuolas. Kuva Matias Hirsimäki 

Kotimaisen ratalajikauden kovin tapahtuma, speedwayn pariajon EM-semifinaali, ajetaan Varkauden speedwaystadionilla lauantaina 15.7.2023. 

Kilpailusta kolme parasta jatkaa lokakuun 1. päivänä Puolan Opolessa ajettavaan EM-finaaliin. Kilpailu jatkopaikoista on kova, sillä mukana on toinen toistaan kovempia joukkueita. Suomi marssittaa kotiyleisön eteen kivikovan trion Jesse Mustonen, Antti Vuolas ja Timi Salonen. 

Englannin trio on etukäteen mielenkiintoisin, sillä mukana on kokenut Chris Harris, joka on pitkällä ja menestyksekkäällä urallaan voittanut useamman MM-mitalin ja mm. kuuluisan Cardiffin GP:n. Kesäkuussa ”Bomber” Harris voitti Puolassa ajetun maaradan GP:n. Harrisin kanssa pisteitä kerää Tom Brennan, joka voitti speedwayn joukkue MM-kultaa vuonna 2021 ja Britannian liigamestaruuden Belle Vuen riveissä viime kaudella. 22-vuotis Brennan on myös Britannian U-21 mestari. Joukkueen kolmantena kuljettajana on 21-vuotias Jordan Jenkins. 

Tanskan luunkovasta kaksikosta Mads Hansen on aiemmin nähty Varkauden ovaalilla. Mies voitti U-19 Euroopan mestaruuden Varkaudessa vuonna 2018. Rasmus Jensen on viime vuoden Tanskan mestari ja tehnyt kovaa jälkeä Ruotsin ja Puolan speedwaysarjoissa. 

Ruotsin kovan ja tasaisen trion muodostavat Daniel Henderson, Anton Karlsson ja Joel Andersson. Kilpailussa on mukana myös mixed pair, jonka muodostavat Suomen Nicce Säyriö sekä Latvian Ricards Ansviesulis. 

VRT valmis kilpailun haasteeseen 

Kilpailun järjestämisestä vastaava Varkaus Racing Team on valmiina kilpailun haasteeseen. Speedwaystadion on hyvässä kunnossa ja seuran puheenjohtaja ja EM-semifinaalin kilpailun johtajana toimiva Appe Mustonen odottaa luottavaisena tulevaa kilpailuviikonloppua. 

– Puitteet stadionilla on EM-kisakunnossa. Odotan innolla ja luottavaisena tulevaa kilpailuviikonloppua. Muutama viime hetken muutos kokoonpanoihin tuli. Kova kilpailu kolmesta jatkopaikasta on tulossa. Suomella on hyvät ja realistiset mahdollisuudet jatkoon, toki hyvin pitää ajaa. Mutta niin sen pitää arvokisoissa ollakin. Suuri mielenkiinto kohdistuu britti Chris ”Bomber” Harrisiin. Kokenut ratakettu ja Cardiffin GP:n urallaan voittanut on edelleen kovassa iskussa. Yleisön kannattaa tulla lauantaina hyvissä ajoin kisapaikalle, toteaa Mustonen. 

Kilpailun harjoitukset ajetaan perjantaina 14.7. kello 14.15. Kilpailu alkaa lauantaina 15.7. kello 13.

Joukkueet: 
Mixed pair: 1. Niclas Säyriö, 2. Ricards Ansviesulis 
Ruotsi: 3. Daniel Henderson, 4. Anton Karlsson, 14. Joel Andersson 
Norja: 5. Glenn Moi, 6. Truls Kamhaug 
Tanska: 7. Mads Hansen, 8. Rasmus Jensen 
Iso-Britannia: 9. Tom Brennan, 10. Chris Harris, 17. Jordan Jenkins 
Suomi: 11. Jesse Mustonen, 12. Antti Vuolas, 18. Timi Salonen 


Teksti Tomi Nevanperä

Uusin numero