Speedway: SEC Challenge – suomalaiset karsiutuivat jatkosta

Timo Lahti valmiina kisaan Nagyhalaszin varikolla. Kuva Juha Lahti

Speedwayn EM-karsintojen Challenge ajettiin Unkarin Nagyhalászissa. Suomalaiset Timo Lahti ja Antti Vuolas ajoivat pari viikkoa sitten upean kaksoisvoiton semifinaalissa Itävallan Mureckissa, joten syystäkin suomalaisten odotukset kilpailuun olivat korkealla.

Timo Lahti ajoi viidestä erästä kasaan neljän kakkossijan tuomana kahdeksan pistettä. Avauserän nolla oli näin tasaisessa kilpailussa lopulta liikaa ja Lahti jäi harmittavasti pisteen uusintaeristä, joissa jatkopaikat ratkaistiin. Lahden sijoitus 11.

– Harmittaa tietysti, kun ei jatkoon päässyt. Oli todella tasainen kilpailu. Avauserä meni huonosti, mutta sen jälkeen vauhti parani kisan edetessä. Viimeisessä erässä oli kova taistelu Puolan Kacper Worynan kanssa. Pääsin jo rinnalle, mutta se ehti kuitenkin ulkoa taittamaan eteen, niin se ratkaiseva erävoitto jäi saamatta. Pyörät toimi tänään hyvin, en oikein tiedä mitä olisin voinut toisin tehdä, kommentoi pettynyt Lahti kilpailun jälkeen.

Antti Vuolaksen aloitus kilpailuun oli vaisuhko ja kahdesta ensimmäisestä erästä pistepussi karttui yhdellä. Loput kolme erää toivat kaksi kakkossijaa ja yhden kolmannen sijan. Yhteensä Vuolas ajoi viidestä erästä kuusi pistettä ja sijoitus 12.

Kilpailun voittajaksi ajoi Ranskan Dimitri Berge, joka voitti neljä ensimmäistä eräänsä ja sijoittui viimeisessä erässään kolmanneksi. Yhteensä ranskalainen kasasi 13 pistettä. Kilpailu oli historiallisen tasainen, sillä sijasta kaksi sijaan 11. kilpailijat olivat kahden pisteen sisällä. Tasapisteiden myötä piti ajaa neljä uusintaerää, jotta jatkoon menijät saatiin ratkaistua. Viisi parasta kuljettajaa jatkaa kesäkuun 17. päivä Puolassa alkavaan EM-sarjaan. Sarjaan jaetaan vielä viisi villinkortin paikkaa, joten lopullisesti ei suomalaisten tie vielä noussut pystyyn.

Tulokset:

1. Dimitri Berge Ranska 13

2. Kacper Woryna Puola 10

3. Jan Kvech Tsekki 10

4. Grzegorz Zengota Puola 10

5. Andreas Lyager Tanska 9

6. Antonio Lindbäck Ruotsi 9

7. Szymon Wozniak Puola 9

8. Niels Kristian Iversen Tanska 9

9. Mads Hansen Tanska 9

10. Andzejs Lebedevs Latvia 8

11. Timo Lahti Suomi 8

12. Antti Vuolas Suomi 6

13. Frederik Jakobsen Tanska 5

14. Jacob Thorssell Ruotsi 4

15. Norbert Magosi Unkari 1

16. Márk Bárány Unkari 0

17. Roland Kovacs Unkari 0

Teksti Tomi Nevanperä, SML/ratalajiryhmä

Uusin numero