Speedway: Mustosen Valsarna Alsvenskanin mestari 2022

Valsarnan joukkue juhlatunnelmissa. Kuva Must One’s Racing Team 

Jesse Mustosen viimeisessä kolmessa erässä ajamat kaksi voittoa sinetöivät Alsvenskanin mestaruuden Valsarnalle.

Speedwayn Allsvenskanin toinen finaaliottelu ajettiin Hagforsissa Tallhultin speedwaystadionilla Valsarnan toimiessa isäntänä. Kotijoukkue lähti ratkaisevaan finaaliin 12 pisteen johdossa Vargarnaan voitettuaan eilen Norrköpingissä ajetun ottelun pistein 51-39. Ennen kilpailua alkanut sade teki olosuhteista haastavat ja sen seurauksena kilpailussa nähtin muutama kaatuminen. 

Kotijoukkue oli heti ensimmäisestä erästä lähtien päättäväinen ja otti kuskin paikan. Vierailija Vargarna ei pysynyt hurjassa vireessä olevan Valsarnan kyydissä ja ottelun voitto Valsarnalle pistein 57-33. Kahden finaalin yhteispistein 108-72 pääsivät hagforsilaiset juhlimaan Allsvenskan mestaruutta 2022. 

Valsarnan Jesse Mustonen ajoi ottelussa komeasti 10+2 pistettä viidestä erästä. Viimeisestä kolmesta erästään Mustonen voitti kaksi eikä antanut ratkaisuhetkillä vastustajille pistettäkään. Varkautelainen pääsi juhlimaan Allsvenskan mestaruutta ja luonnollisesti savolainen speedwaygladiaattori oli tyytyväinen joukkueen ja omaan suoritukseen. 

– Hieno fiilis, makea voittaa mestaruus. Ennakkoasetelmat otteluun oli tietysti meille hyvät, mutta urheilussa ei koskaan voi tietää, kaikkea voi aina tapahtua. Tänään ottelu lähti meiltä vahvasti ja ajettiin joukkueena tosi vahva suoritus. Nyt juhlitaan Allsvenskanin kultaa, kommentoi Mustonen. 

– Oma suoritus oli alussa hieman tahmea, mutta viimeisessä kolmessa erässä pölkky laukkasi hyvin ja tulosta tuli, toteaa Mustonen omasta suorituksestaan. 

– Tänään stadionilla oli mahtava tunnelma. Paljon faneja, ilotulitukset voitetun erän jälkeen, oli tosi makee ajaa, jatkaa Mustonen. 

– Kiitos Valsarnan joukkueelle ja koko klubille hienosta kaudesta. Hommat on täällä hoidettu hyvin, on aina tuntenut olon kotoisaksi ja tervetulleeksi ja nyt ollaan Allsvenskanin mestareita, toteaa Mustonen lopuksi. 

Tulokset: 
Valsarna 57: 
Victor Palovaara 11 
Jesse Mustonen 10 (1,1,3,2,3) 
Antonio Lindbäck 15 
Lasse Fredriksen 9 
Philip Hällström-Bängs 10 
Adrian Bergqvist 2 

Vargarna 33: 
Mateusz Tonder 11 
Patryk Rolnicki 9 
Filip Hjemland 0 
Bastian Borke 4 
Daniel Henderson 9 
Oscar Holstensson 0 


Teksti Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team 

Uusin numero