Speedway: Ampiais-Ankkurit toiseksi liigaottelussa Kaanaassa

Jesse Mustonen. Kuva Matias Hirsimäki

Speedwayn SM-liigan toiseksi viimeinen ottelu ajettiin tänään Tampereella Kaanaan Moottoriurheilukeskuksen speedwayradalla. Alkuperäisen kalenterin mukaan tämän päivän ottelun piti olla liigan päätöskilpailu, mutta sade siirsi torstaina Kuusankosken ottelun toiseen ajankohtaan.

KMMK:n ja ja VRT:n Ampiais-Ankkurit jatkoi tasaista suorittamista ajamalla jälleen toiseksi, niin kuin kaikissa liigaotteluissa tälää kaudella. Joukkue kasasi 36 pistettä. Jesse Mustonen ja Tero Aarnio ajoivat 15 pistettä kuudesta erästä ja Niklas Säyriö 6 pistettä neljästä erästä.

Ottelun voittajaksi ajoi jälleen Porin Nopea Racing 41 pisteellä. Käytännössä Porin Nopea varmisti Suomenmestaruuden. Kolmanneksi ottelussa ajoi Haapajärven Kojootit 28 pisteellä. Seinäjoen Kotkat ajoi neljänneksi 11 pisteellä ja kotijoukkue Wasamat ajoi 3 pistettä.

– Ihan hyvä matsi meiltä. Otettiin aika hyvä kiinnitys SM-hopeaan. Hyvin koko tiimi ajoi. Oma suoritus oli ihan ok. Kokeiltiin kilpailun aikana muutamia juttuja pyörään, kommentoi joukkueen kapteeni Jesse Mustonen.

Kun SM-liigaa on yksi ottelu ajamatta, on Porin Nopea Racing kärjessä 23 pisteellä. Ampiais-Ankkurit on ajanut 20 pistettä ja Kojootit 16.

Teksti Tomi Nevanperä

Uusin numero