Söderbergistä nälkäinen ja nopea sprarraaja Pyrhöselle

Pyrhönen on pyörittänyt menestyksellä omaa motocross-tiimiään MX3-luokassa vuoden 2008 puolivälistä. Vuonna 2008, sekä kaudet 2009 ja 2011 hän on ollut tiiminsä ainoa kuljettaja. Pyrhösen saldo omassa tiimissä on ollut mairitteleva, 2009 irtosi MM-pronssia ja viime kaudella paluu radoille tuotti MM-loppupisteissä neljännen sijan.

Kaudella 2010 hän ei itse pystynyt ajamaan loukkaantumisen takia, mutta silloinkin tiimi pyöri täysillä ja se värejä puolusti chileläinen Alejandro Noemi.

AP24Racing tiimin virallinen nimi

Tälle kaudelle tiimi lähtee uusin eväin.

– Minulla on ollut jo pitkään haaveena, että pystyisin jeesaamaan jotain nuorta suomalaista. Nyt sekin toive toteutuu, kun Ludde Söderberg ajaa tiimissäni. Kuvio onnistui kun minun hyvät yhteistyökumppanit lähtivät tukemaan myös Luddea. Luddella on myös omia yhteistyökumppaneita, kuten minullakin, joten tiimi ei toimi aivan perinteisen kaavan mukaan, enkä minä ole hommaamassa mitään varikon suurinta rekkaa, vaan molemmilla on omat kuljetusautot ja mekaanikot.

– Joka tapauksessa on hieno juttu saada Ludden kaltainen nuori ja nälkäinen kaveri tiimiin. Siitä on varmasti hyötyä meille molemmille. Minä saan hyvän treenikaverin ja sparraajan, kuin myös toisin päin. Usko, että minulla on myös paljon annettavaa Ludelle, niin ajo, kuin muissakin motocrossiin liittyvissä asioissa. Hän on fiksun tuntuinen kaveri ja haluaa urallaan eteenpäin, kertoo Pyrhönen.

Myös tiimin nimi on kokenut uudistuksen. Virallisesti tiimi tunnetaan nyt nimellä AP24Racing.

Pyrhöselle kauden tavoitteet ovat kristallin kirkkaat.

– Nyt suuntaamme ensiksi Belgian tukikohtaamme. Mikäli Belgiassa on vielä huonot ajokelit, jatkamme matkaa joko Etelä-Ranskaan tai Espanjaan. Maaliskuussa ajan muutaman Hollannin ja ehkä Belgian mestaruussarjan osakilpailun. Ne ovat erinomaisia harjoituksia ennen huhtikuun 9. Hollannin Valkenswaardista käynnistyvää MM-sarjaa. MM-sarjassa tavoite on olla heti alkukaudesta kärkitaistelussa mukana siten, että loppukaudesta pystyisin taistelemaan siitä suuresta unelmastani, maailmanmestaruudesta, sanoo Pyrhönen jämäkästi.

Söderberg: ”Kympin sakkiin
MX3-luokan MM-sarjassa”

Jos on Pyrhönen innoissaan uusita kuvioista tiimissään, on sitä myös vantaalainen 21-vuotias Ludde Söderberg.

– Tämä on minulle erinomainen tilaisuus. Arvostan suuresti Anttia ja on hieno juttu päästä hänen oppiinsa. Antti antoi minulle hyviä vinkkejä jo kaudella 2010 jolloin ajoin EM-sarjaa. Myös viime kaudella aina kohdatessamme tuli häneltä hyviä neuvoja. Nyt lähden avoimin mielin ja silmät ja korvat tarkkana oppiin ja treenaaman oikein kunnolla, myhäilee Söderberg.

Viime kaudella Söderberg ajoi MX2-luokan MM-sarjassa ja napsi ajoittain hyviä eräsijoituksia. Loppupisteissä hän oli sijalla 25, kerättyään kokoon yhteensä 42 MM-pistettä, joka on kelpo saavutus ensikertalaiselle. Nyt on edessä uusi luokka ja uusi pyörä. – Olen ajanut uudella 450ksm:n Hondalla noin seitsemän tuntia ja pyörä vaikuttaa hyvältä. Iso pyörä vaatii varmasti hieman opettelua ja pientä ajotavan muutosta, kun on tottunut ajamaan 250ksm:n nelitahtipyörää, mutta uskon että homma kyllä hoituu, vakuuttaa Söderberg.

Uuden luokan MM-sarjaan Söderberg lähtee hakemaan hyviä sijoituksia ja kokemusta.

– Uskon, että pystyn ajamaan MX3-luokassa kymmenen parhaan joukkoon. Hyvät eräsijoitukset tietysti ruokkisivat myös itseluottamusta ja kokemusta. Ja niitä tällainen nuori motocrossari tietysti tarvitsee enemmän kuin mitään muuta. Olen vielä sen verran nuori, että ehdin vielä ajamaan vaikka MX1-luokkaa, kunhan saan kaikki kohdalleen, kertoo Söderberg, joka on yksi kokeneimmista ja lupaavimmista nuorista suomalaisista motocrosskuljettajista.

Myös tiimin mekaanikkopuoli on reilassa. Pyrhösen kalustosta vastaa viime vuoden tapaan kokenut ja rutinoitunut Jussi Heikkonen. Söderbergin mekaanikoksi lähtee ex-motocrosskuljettaja Jani Kalajanniska.

Uusin numero