Söderberg Saramäen nopein

Perjantaiaamuna kuljetuskaluston Saksan-laivasta ulos ajanut Helsingin moottorikerhon pilotti viivähti kotonaan vain vajaan vuorokauden ja saapui Turun kansalliseen kisaan näyttäen, ettei EM-avauksen menestys tullut sattumalta.

Söderbergin päivä oli MXA-luokan kisassa yksinkertaistaen tuloksekas, aika-ajossa pohjat ja molemmissa kilpailuerissä voittoon. Kummassakin lähdössä kärkeen säntäsivät ison luokan pyörillä ajaneet, ensimmäisessä Jarno Mattila ja toisessa Joni Hynell, mutta Söderberg otti paikkansa ykkösenä jo molempien erien alkukierroksilla ja karkasi muilta selvästi.

Aika-ajon toiseksi nopeimman kierroksen kellottanut Atte Jousi sen sijaan jäi kummankin erän startissa melko kauas kärjestä. Avauserässä hän ehti toiseksi ja toisessa viidenneksi.

Iskunvaimentimien säätäminen oli päivän ainoa vähänkään Söderbergiä hidastuttanut tekijä.

– Aika-ajossa jouduin vähän hakemaan säätöjä, kun tulin tänne kutakuinkin suoraan Belgiasta, Lommelista. Siellä kun tunnetusti rata on hiukan erilaisella maaperällä, Söderberg totesi.

Legendaarinen belgialaisratahan lienee maalajiltaan maailman pehmeintä hiekkaa, kun Turussa taas ajetaan osin savipohjaisella alustalla.

MXJ:ssä erävoitot kirjattiin viime kaudella junioreiden MXC/A:n Suomen Cupin mitaleista kisanneille Santeri Kinnuselle ja Aki Manniselle. Kinnusen voittamassa ensimmäisessä erässä Manninen joutui keskeyttämään, kun taas toisessa Kinnunen jätettiin huonon lähdön ja kolaroinnin jälkeen yhdenneksitoista. Näin päivän totaalin ykkönen oli molempien erien toiseksi ajanut Miika Haavanlammi.

Valtteri Koskinen ei puolestaan jättänyt MXC/A:n erissä mitään epäselvää päivän ykkösestä, voittomarginaalia kertyi erät yhteenlaskien reilut 40 sekuntia. Jami Numminen oli kummankin erän toinen ja kotiradallaan ajanut Patrik Raittala puolestaan kolmas.

Molitor-MX jatkuu sunnuntaina MXC/B, MXB ja MXV-luokkien kilpailuilla.

Uusin numero