Söderberg nousi kuudenneksi MX3-luokan MM-pisteissä

Lauantain karsintaerästä Söderberg pääsi puomille sijalla 9.  Myös sunnuntain ensimmäinen erä kulki mallikkaasti.

– Eka erä oli hyvää ajoa,  startti meni hyvin, mutta hävisin pari sijaa ensimmäisen kierroksen sekoiluissa. Noin 20 minuutin ajon jälkeen huomasin että edessäni olevat kuskit rupesivat hyytymään toden teolla ja itse jaksoin painaa 100 % loppuun saakka. Onnistuin nousemaan seitsemänneksi jääden vain sekunnin kuudennesta sijasta.

– Toisessa erässä olin pulassa startissa, kun stongat kolisivat yhteen viereisen kuskin kanssa. Toisella kierroksella menin vielä lippaamaan hölmösti kurvissa.  Rata oli päältä hiekkaa ja alta kovaa savea, mikä teki siitä todella liukkaan, toisessa erässä rata oli myös jo tosi pattinen. Olin noin 14. sijalla ja aloitin raivokkaan nousun kohti kärkeä. Kuten ekassa erässä myös toisessa jaksoin ajaa täysillä loppuun asti, kun edessä olevat alkoivat hyytyä. Onnistuin nousemaan kahdeksanneksi.

– Ukrainan reissu oli pitkän matkan ja rajanylityssekoilun kannalta tosi raskas, mutta itse kilpailu oli minusta hyvä. Järjestäjä rakensi kaikki fasiliteetit parissa päivässä, kun saavuimme paikalle, ei täällä ollut juuri mitään. Yleisöä oli myös mukavasti ja se oli aika tohkeissaan MM kisasta. Ihan hyvä maku jäi tästä reissusta.

Söderbergin 7. ja 8. sija oikeuttivat kokonaiskilpailun jaettuun 7. sijaan. Sijoitus MM-sarjassa nousi kaksi pykälää kuudenneksi.

Seuraava osakilpailu ajetaan 9. kesäkuuta Sloveniassa, Orehova Vasissa.

MM-sarjan MX3-luokan tilanne Ukrainan osakilpailun jälkeen:
1.Walkner Matthias
2.Gercar, Klemen
3.Krestinov, Gert
4.Michek, Martin
5.Muratov, Timur
6.Söderberg, Ludvig

Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx?ct=1&c=8

Uusin numero