SML:n Ljungqvist vakuuttaa: Ruotsin lisenssillä kilpaileva Kylmäkorpi edustaa MM-sarjassa Suomea

Mauno Hermunen edusti viime vuonna Bulgariaa supermoton MM-joukkuekilpailussa ja nyt kansainvälisen moottoriliiton FIM:n listoilla maaradan nelinkertainen maailmanmestari Joonas Kylmäkorpi on merkattu ruotsalaiseksi.

FIM julkisti torstaina kuljettajalistat maaradan tämän kauden ensimmäiseen MM-finaaliin, joka ajetaan 29. toukokuuta Saksan Herxheimissa.

Jo viidettä peräkkäistä mestaruutta tavoittelevan, Tukholmassa vuonna 1980 syntyneen ja nykyään Andorrassa asuvan Kylmäkorven liitoksi on FIM:n starttilistalla merkattu Svemo ja hänen edustamakseen maakseen Ruotsi.

Viime vuonna Kylmäkorpi kirjattiin FIM:n virallisille listoille Svemon lisenssillä, mutta hänen edustamakseen maakseen vielä silloin ja kuten kuuluukin, Suomi.

– Tähän ei liity mitään dramatiikkaa, rauhoittelee kuin kohtalon ivasta Ruotsista tavoitettu Suomen moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljunqvist.

– Kylmäkorpi ajaa jo toista kautta Ruotsin liiton lisenssillä, mutta hän edustaa kyllä ehdottomasti Suomea, vahvistaa Ljungqvist.

Ensi lauantaina Ratinan stadionilla Tampereella ajettavassa speedwayn MM-osakilpailussa villin kortin kuljettajana kilpailevan Kylmäkorven osalta Ruotsin lisenssi juontaa Ljungqvistin mukaan juurensa juuri kyseiseen lajiin.

– Ruotsin liitto uudisti speedway-sarjojensa sääntöjä kaksi vuotta sitten siten, että kussakin joukkueessa sai kilpailla enää yksi ulkomaalainen kuljettaja. Kylmäkorpi sai silloin Ruotsin liiton lisenssin, jolloin hän ei vienyt enää joukkueensa ulkomaalaiskiintiötä.
 

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero