SML:n Ljungqvist: ”Nostan Hyvinkään Moottorikeholle hattua MM-isännyydestä”

– Nostan todellakin paljon hattua Hyvinkään Moottorikerholle siitä, että he ottivat näin lyhyellä aikavälillä vastaan tämän haasteen, tai paremminkin mahdollisuuden. Ainahan tällaisen kisan järjestämisessä on oma riskinsä, mutta se pienenee, kun usko ja luottamus omaan tekemiseen on kohdallaan. Ja se on sitä Hyvinkäällä. Hyvinkäällä on vankka pohja, tieto ja taito siihen, miten hyvä kilpailu tehdään, sanoo Suomen moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

– Olemme käsitelleet ja käyneet asian perusteellisesti läpi Hyvinkään Moottorikerhon kanssa. Ja olemme olleet heti alusta alkaen täysin samoilla linjoilla, jatkaa Ljungqvist.

Suomelle tarjottiin mahdollisuutta MM-osakilpailun järjestämisen kuukausi sitten, kun oli ilmennyt, että Venäjän Semigorje ei pysty ko. kisaa järjestämään. Semigorje oli joutunut jo siinä vaiheessa perumaan myös kaksi snowcrossin MM-osakilpailua.

– Sain kansainvälisen moottoriliiton FIM:n motocross-komission vetäjältä Wolfgang Srb’ltä puhelun lauantaina iltapäivällä neljä viikkoa sitten. Siitä se lähti ja sen jälkeen olemme olleet tiiviissä kontaktissa tietysti myös MM-sarjan promoottorin Youthstreamin kanssa, Ljungqvist viittaa ensisijaisesti Giuseppe Luongon puoleen.

Hyvinkään Moottorikerho käynnistää kansainvälisen kautensa jo 5. toukokuuta EMX65- ja 85-luokkien osakilpailujen muodossa.

– Kansalliseen kalenteriin on puolestaan merkitty Supercrossin SM-osakilpailu elokuuksi (10.8.) Hyvinkäälle. Sen järjestäminen alkaa olla ymmärrettävästi jo liikaa tämän kansainvälisen puristuksen jälkeen, joten motocrossin lajiryhmä etsii Hyvinkään SM-osakilpailulle parhaillaan korvaavaa järjestäjää, vahvistaa Ljungqvist.

Moottoripyöräurheilu tarjoaa Suomessa tänä vuonna makeaa mahan täydeltä. Super- eli hallienduron MM-pisteistä ajetaan 7. joulukuuta Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Lisäksi maaradan MM-osakilpailu odottaa totutusti vuoroaan Forssassa 8. kesäkuuta.

Supermoton osalta maailmanluokan kisaa ei tarvitse lähteä sitäkään hakemaan kovinkaan kaukaa. Viron Kuressaari isännöi supermoton MM-osakilpailua 30. kesäkuuta päätähtenään Mauno Hermunen.
 

Uusin numero