SML:n Konttinen Hermusen yllätyspaluusta Suomi-paitaan: ”Näin ne tilanteet voivat muuttua”

– Olin tänään Manun kanssa yhteydessä ja hän oli halukas tulemaan joukkueeseen mukaan. Näin ne tilanteet voivat muuttua. Niille ei pidä koskaan kääntää selkäänsä, toteaa Konttinen.

Kansainvälinen moottoriliitto FIM julkistaa joukkuekilpailun osallistujalistat tänään. Suomen joukkueessa kyseisellä listalla Asseri Kingelinin ja Toni Klemin rinnalla komeilee Sami Salstolan nimi. Salstola saa siis tehdä tilaa hallitsevalla maailmanmestari Hermuselle.

– Joukkueen nimilista piti ilmoittaa jo aiemmin, mutta se ei ole sitova. Joukkuetta saa muuttaa vielä vaikka kisan kynnyksellä, kertoo Konttinen.

Konttinen on tietenkin enemmän kuin tyytyväinen Hermusen liittymisestä sinivalkoiseen trioon, jolla on saumat aina MM-kultaan asti.

– Kuten olen jo aiemminkin todennut, Hermunen on maailman nopein supermotokuljettaja.

Hermuselle järjestyi viime vuoden MM-joukkuekisan alla Bulgarian passi. Hermunen ajoi silloisen ”kotiyleisönsä” edessä Plevenissä MM-hopeaa Bulgarian väreissä.

Asiaa puitiin näkyvästi mediassa ja sanansäilä sivalsi ajoittain todella terävästi.

Moottoriliiton valmennuspäällikkö Konttinen ei halua viime vuoden tapahtumia muistella. Ne ovat jo taakse jäänyttä elämää ja katse on suunnattu tiukasti tulevaan.

– Me toimimme ammattimaisesti ja siinä mielessä tavallaan tunteettomasti ja pyrimme valitsemaan aina parhaat urheilijat joukkueeseen. Ei meillä ole mitään tarvetta dramatisoida aiemmilla tapahtumilla, alleviivaa Konttinen.
 

Uusin numero