SML valitsi MX-valmennusryhmät

– Valinnat tehtiin kokonaisuuden perusteella ikäryhmittäin: kilpailutulokset, ajamisen kehittyminen, tavoitekartoitus, valintaleirin testit ja haastattelut sekä näistä koottuna valmennusryhmätoiminnan ajankohtaisuus ja hyöty kuljettajalle, toteaa liiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.

– Koska nuorten kehittyminen voi olla hyvinkin nopeaa ja aaltomaista, tullaan keväällä kilpailukauden alettua mahdollisesti tekemään muutoksia. Ryhmissä oleminen tai niistä poisjääminen ei itsestään pitkällä tähtäimellä tarkoita menestymistä tai menestymättömyyttä. Tärkeintä on tehdä kovasti itse töitä tavoitteidensa eteen ja pyrimme pitkäjänteiseen kehittymiseen ryhmien toiminnassa ja valitsemaan siinä vaiheessa mukaan, kun se vaikuttaa ajankohtaiselta.

Ryhmiin valittujen oletetaan osallistuvan aktiivisesti järjestettyyn toimintaan ja osoittavan tekevänsä nousujohteista työtä kehittyäkseen.

Ryhmäjaot on tehty ikäluokittain: maajoukkue, talent, haastajat. Ryhmistä on tehty suuret, jotta tulevaisuuden menestyjien seula olisi mahdollisimman tiheä.

– Ryhmät on jaettu myös arvioidun vauhdin ja pyöräkoon mukaisesti senior/junior. Tämä siksi, että leireistä saadaan aiempaa tarkoituksenmukaisempia. Tasoryhmien maajoukkue, talent ja haastajat erona ovat leirimäärät ja taloudellinen tuki. Pääosa leireistä on maajoukkueelle ja talent-ryhmille.

Ensi vuoden leirikalenteri saadaan valmiiksi tammikuussa. Ensimmäinen leiri on 18.-19. tammikuuta Vierumäellä. Helmikuussa leirejä on Italiassa ja Espanjassa, sekä huhtikuun alussa Belgiassa, jonka jälkeen leirit järjestetään kesän ajan Suomessa.

Maajoukkue:
Lari Jukola
Miro Sihvonen
Kim Savaste
Emil Weckman

Talent Senior:
Waltteri Koskinen
Santeri Kinnunen
Emil Silander
Eetu Kuusisto
Joel Kolehmainen
Jere Haavisto
Matias Latvala
Juho Kaitanen
Toni Koskinen
Matias Murto
Samuli Jokiniemi
Valtteri Räsänen

Talent Junior:
Joonas Näppi
Aleksi Kurvinen
Antti Nyqvist
Joni Mäkelä
Matias Vesterinen

Haastajat Senior:
Jani Koskiranta
Tommi Metsola
Jaro Pääkkönen
Topi Merinen
Teemu Lahtinen
Roope Väätäinen
Roni Kytönen

Haastajat Junior:
Peetu Aalto
Peetu Juupaluoma
Juho Ranta
Antti Karhu
Miro Niemi
Otto Hilden
Samuli Puhakainen
Santeri Keränen
Mauno Nieminen
Pyry Juupaluoma
Kimi Koskinen
Benjamin Korhola
Sampo Rainio

 

Viimeisin numero