SML Palkintogaala – Moottoriliitto palkitsi kauden 2018 menestyjät

Jääradan JR A250 -luokan SM-mitalit menivät road racingista tutulle kolmikolle: kultaa Vertti Takala (vas), hopeaa Niklas Ajo (kesk) ja pronssia Tatu Lauslehto.
Viime kauden MM- ja EM-mitalistit sekä muut menestyjät palkittiin Moottoriliiton palkintogaalassa. Lisäksi jaettiin erikoispalkinnot ja kunniamerkit muista saavutuksista.

Helsingin Marina Congress Centeriin kokoontui perjantaina 4.1. koko suomalaisen moottoripyöräurheilun kärki. Palkittujen urheilijoiden lisäksi paikalla nähtiin mm. Aki Ajo, joka jääradan lajipäällikön ominaisuudessa oli jakamassa SM-palkintoja, mutta kertoili samalla myös alkavan kauden suunnitelmistaan.
– Eniten saan itse kiksejä siitä että saan yhä edelleen tehdä lahjakkaiden ja nopeiden kuskien kanssa töitä. Eikä ne kuitenkaan kehtaa sanoa mulle pahasti vaikka puhuisin niille vähän diipadaapaa, hauskuutti Aki Ajo juhlayleisöä.
Ajon tiimissä ajavat nuoret turkkilaiset Öncun veljekset ovat tallipäällikön mukaan lahjakkaita mutta vielä kokemattomia, ja poikien omat odotukset ovat tulevan kauden suhteen selvästi korkeammalla kuin tallipäällikön asettamat tavoitteet. Ajo kertoi odottavansa myös kuumeisesti KymiRingin radan valmistumista ja Red Bull KTM Ajo olisi valmis ajamaan Iitin radalla kisaa vaikka jo tänä vuonna, jos vaan rata olisi valmis.

Päivärinnalle jo 11. MM-mitali

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen
Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM-kakkoseksi ajanut pari Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen sai kaulaansa hopeamitalit. Päivärinnalla on ennestään maailmanmestaruuksia viisi ja MM-mitaleita täydet 10 mutta Veräväiselle MM-mitali oli ensimmäinen. Alkavalla kaudella Päivärinnan tavoitteena on, että Jussi Veräväinen voittaisi ensimmäisen MM-kultansa ja Päivärinnalle se olisi siis jo kuudes.

Eero Remes
Enduro 2 -luokan MM-kultaa voittanut Eero Remes kertaili kauden huippukohtia palkintoa saadessaan. Remes nousi vasta kauden päätösosakilpailussa MM-pisteissä kärkeen pahimman vastustajan epäonnen saattelemana, mutta silläkin hetkellä herrasmiesmäisyys voitti kilpailuvietin.
– Pysähdyin siirtymällä auttamaan kaveria kun sillä oli yksi sähköliitin rikki. Uskon, että apua olisi tullut toisinpäinkin, jos tilanne olisi sellainen ollut, kuvasi Remes kauden ratkaisuhetkeä.

Sanna Kärkkäinen
Sanna Kärkkäinen piti huolen, että naisten puolella enduro-menestys oli vähintäänkin yhtä hyvää kuin miesten luokissa. Kärkkäinen voitti sekä Maailman Cup -kultaa että EM-kultaa.
– Olen harrastanut lajia 16 vuotta ja tämä on ollut tavoitteena viimeiset 10 vuotta. Tähän on tarvittu hirveä määrä tukea ympäriltä joten kiitos kaikille jotka ovat olleet tukemassa, tiivisti Kärkkäinen tuntemuksiaan menestyksekkään kauden jälkeen.

Eemeli Lahti
Road racingin Supersport-luokan MM-sarjan yhteydessä ajettiin myös Euroopan Cupista, jossa Eemeli Lahti ylsi Cup-hopealle. Eemelin kausi oli loukkaantumisten sävyttämä, mikä paljastui mm. siinä kohtaa kun häntä palkintojenjakotilaisuuden aikana käytiin pyytämässä mukaan MP19-messujen aikana ajettavaan MiniSupermoto-kilpailuun.
– Ei mulla ole yhtään ehjää ajopukua kun kaikki on jouduttu leikkaamaan pois päältä kaatumisten ja loukkaantumisten jälkeen, veisteli Lahti.

Jaska Salakari ansaitusti historian ensimmäinen ”Vuoden Moottoripyöräurheilija”

Jaska Salakari
Kiihdytysajaja Jaska Salakari voitti ylivoimaisella äänimäärällä yleisöäänestyksen Vuoden Moottoripyöräurheilija -tittelistä.
Linkki uutiseen Jaska Salakarista Vuoden Moottoripyöräurheilija

Kallio Racingin Vuoden Teko -palkinnon kävi noutamassa Timo Pohjalainen.
Vuoden Teko -palkinto myönnettiin Kallio Racingille, joka voitti saksalaiskuljettajansa Sandro Cortesen johdolla Supersport-luokan maailmanmestaruuden. Talli on nopeasti onnistunut vakiinnuttamaan asemansa kivikovan MM-sarjan kärjessä.

Muut palkitut

Vuoden tulokkaaksi valittu Vertti Takala voitti road racingin Superstock 600 -luokan Suomen mestaruuden lisäksi jääradan molempien luokkien mestaruudet.
Vuoden 2018 tulokas: Vertti Takala

Moto2-luokan MM-sarjassa ajanut Niki Tuuli palkittiin Vuoden Taistelija -palkinnolla.
Vuoden 2018 taistelija: Niki Tuuli

Vuoden 2018 Moottorikerho: Sodankylän Moottorikerho ry

Vuoden 2018 toimitsija: Allan Jaatinen

Vuoden 2018 valmentaja: Sami Jääskeläinen

Vuoden 2018 nuorisotyö: Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla ry

Vuoden 2018 ympäristöteko: Kauhajoen Moottorikerho ry

SML:n kultainen ansiolevyke: BRP Finland Oy

Lisäksi myönnettiin Suomen Moottoriliitto ry:n kunniamerkki Pertti Kärhälle sekä Mauri Penttilälle.

Pertti Kärhä
Lue myös: Pertti Kärhä

Uusin numero