SML ja AKK ottavat merkittävän vihreän askeleen: liitot lanseeraavat ympäristöpalkinnon

Molemmat kattojärjestöt lanseeraavat tänään perjantaina vietettävän maailman ympäristöpäivän kunniaksi ympäristöpalkinnon, joka tullaan vuosittain jakamaan molempien järjestöjen palkintogaalassa.

Tänä päivänä sekä SML että AKK tekevät kovasti työtä sen eteen, että ympäristöä kunnioitetaan kaikessa moottoriurheiluun liittyvässä toiminnassa.

Viime aikoina osoituksena tästä ovat muun muassa uudet melumittaukset sekä entisestään tiukentuneet ympäristösäädökset niin kilpailuissa kuin moottoriurheiluradoillakin.

Ympäristöpalkinnon tarkoituksena onkin kannustaa kerhoja, kuljettajia sekä muita alan toimijoita huomioimaan ympäristö moottoriurheilussa yhä enemmän.

Kansainväliset kattojärjestöt FIA ja FIM jakavat jo vuosittaiset ympäristöpalkintonsa, joiden arvokasta työtä AKK ja SML haluavat nyt jatkaa kansallisella tasolla.

Ympäristöpalkinnon saajaksi valitaan ehdokas sekä auto- että pyöräpuolelta. Voittajat valitsee raati, johon kuuluvat ympäristöministeriön ylitarkastaja Markus Tarasti, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ympäristötarkastaja Juha Korhonen, AKK:n olosuhdetyöryhmän puheenjohtaja Paavo Aaltonen sekä Suomen Moottoriliiton ympäristöryhmän puheenjohtaja Nita Korhonen.

Vuoden 2015 moottoriurheilun ympäristöpalkintoa voi hakea niin seura, maahantuoja, tiimi, kilpailunjärjestäjä kuin yksityishenkilökin teolle, joka on edesauttanut ympäristön huomioimista moottoriurheilussa.

Tällaisia voivat olla esimerkiksi viemärijärjestelmän uusiminen moottoriradalla, meluvallien rakentaminen, ympäristöteemalla järjestetty kilpailu jne.

Voittajat tulevat saamaan 1 000 euron rahapalkinnon sekä ”Vuoden 2015 Moottoriurheilun ympäristöpalkinto” -diplomin.
 

Uusin numero