SML – Circuit Racing -lajiryhmä tiedottaa: kauden 2020 kilpailujen tilanne

Koronavirusepidemia ja siihen liittyvät liikkumisrajoitukset aiheuttavat muutoksia Circuit Racingin SM-sarjan kilpailukalenteriin. Tässä tiivistetysti tämän hetken tilanne.

1.Kauden avauskilpailuksi tarkoitetun Pärnun osakilpailu on peruttu ja alustava uusi ajankohta on 19.-20.9. Pärnussa.

2.Kauden 2. osakilpailu KymiRingi on SML:n ja AKK:n yhteiskilpailu, jonka järjestäminen on epävarmaa ja siitä tehdään päätös 15.4.

3.Kauden muut kilpailut (3., 4. ja 5.) pyritään järjestämään alkuperäisen kalenterin mukaan.

Sarjaan ilmoittautuminen ja sarjamaksu

SM-sarjaan ilmoittautuminen avataan toukokuun 1. päivänä. Erillistä sarjamaksua ei ilmoittautumisen yhteydessä peritä. Muuttuneen tilanteen takia sarjasäännöt vaativat tarkistuksia ja tarkistetut sarjasäännöt julkaistaan, kun tiedämme varmasti, milloin kilpailut jatkuvat. Sarjamaksu peritään osissa kilpailuihin ilmoittautumisen yhteydessä, sarjamaksun suuruus varmistuu sarjasääntöjen julkaisemisen yhteydessä.

Yhtään kilpailua ei tulla järjestämään/ajamaan ilman yleisöä.
Ilmoittautumisajan puitteissa on tultava minimissään 85 osallistujaa, muuten kilpailun järjestäjä voi tehdä muutoksia ajettaviin luokkiin sekä lyhentää kilpailun yksipäiväiseksi.

SML:n ohjeet ajoharjoitteluun poikkeustilanteen aikana

Radat saavat olla auki, mutta tapahtumia ja kokoontumisia ei saa järjestää. Olympiakomitea ja urheiluyhteisö ovat linjanneet, että ulkona tapahtuva omaehtoinen harjoittelu on toistaiseksi edelleen sallittua ja suotavaa ihmisten hyvinvoinnin varmistamiseksi. Valtioneuvoston ja THL:n ohjeistuksia on kuitenkin noudatettava tarkasti. Radoilla voi toistaiseksi harjoitella omaehtoisesti ja ratojen ylläpitäjien on huomioitava vallitseva tilanne, annetut määräykset ja kiellot. Rata-aluetta käyttäviä harjoittelijoita on myös tiedotettava poikkeustilanteen olosuhteista ja määräyksistä.

Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi elleivät viranomaiset muuta ilmoita ja niitä päivitetään SML:n verkkosivuille sitä mukaa, kun uutta tietoa on saatavilla.

SML:n julkaisemat ohjeet löytyvät SML:n verkkosivuilta oheisesta linkistä:

https://www.moottoriliitto.fi/uutiset/sml-n-ohjeita-omaehtoiseen-harjoitteluun-moottoriradoilla-ja-harjoittelualueilla/

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

Petri Paavilainen

lajipäällikkö

Edit: Pärnun osakilpailun päivämäärä muokattu la 28.3.2020 klo 20.30. saadun uuden tiedon mukaan

Uusin numero