SM RR avauskisa: KTM paalulla BMW rinnalla

Kari Vehniäisen rinnalla BMW-tiimissä ajava Erkka Korpiaho vastasi päivän toiseksi nopeimmaksi ajasta häviten Vesa Kalliolle (1:06,716) vain niukasti (1:06,746). Eki Kaulamon käskyttämä Yamaha totteli myös nöyrästi kuljettajaansa molemmissa aika-ajoerissä ja Kaulamo starttaa huomenna kolmannesta ruudusta. Topi Haarala (Ducati), Markus Neuvonen (KTM), Teemu Hiltunen (Honda), Mika Koivuniemi (Suzuki) ja Jarmo Ylijoki (Suzuki) täydentävät alkupään lähtöruudukot.

Kari Vehniäinen ajaa kotimaisen RR-sarjan lisäksi supermoton SM-sarjan, joka kiidätti miehen päiväksi Kouvolaan. Bike tavoitti väsyneen kilpakuljettajan Konnevedeltä, jossa kiireinen mies oli vaihtamassa kalustoa ja suuntaamassa vielä 300 kilometrin taipaleelle Jurvaan. Perjantain aika-ajoissa Kari kertoi ajaneensa parhaimmillaan 1:07,9 aikoja ja toteaa vauhtinsa olevan vielä hieman viime vuotista jäljessä. Uuden pyörän satulassa olo tuntuu vielä vähän kankealta.
– Olen nyt kolme päivää treenannut bemarilla, mutta ei Erkkakaan ole ajanut sen enempää. Metriäkään en ole ajanut pyörällä sateella, mutta huomenna varmasti sekin on edessä, Kari pohtii ja sanoo, että tuloksesta ei uskalla luvata mitään. Puhumalla vauhti ei parane, Wehnä toteaa realistisesti.

Kouvolan terveisinä Kari kertoi Manun voittaneen molemmat erät, omaan ajamiseen pitäisi kuulemma saada erityisesti lisää kyytiä pehmeille soraosuuksille. Asfaltilla ja kovalla soralla vielä kulkee ok, mutta pehmeillä osuuksilla tulee annettua liikaa tasoitusta, eräsijat 16 ja 13 ajanut Wehnä toteaa. Toisen erän lähdöstä myöhästyttiin vielä vähän ja jouduin starttaamaan ruudusta 29, Kari kertoi ja miehen kiireet eivät taida yhtään vähentyä, kun crossitreeniäkin pitäisi johonkin rakoon mahduttaa.

Superstockeissa Tatu Lauslehto ajoi odotetusti paalulle, mutta järvenpääläinen suuntasikin päivän päätteeksi jo kotiin koneremontin pariin. Lauslehto keskittyy tällä kaudella IDM-sarjaan ja Triumph-kuski halusi varmistaa kahden ehjän koneen mukaan Saksan kisareissulle, jonne lähtö on jo maanantaina.

Superstock 600 lähtöjärjestys kärjen osalta sunnuntain kisaan on seuraava:
Niko Peltonen Yamaha, Ville Valtonen Kawasaki, Reko Nieminen Triumph, Aleksi Kyllästinen Yamaha, Sami Söderström Yamaha, Jouni Savolainen Yamaha ja Juha Kallio Suzuki.

GP125-luokassa kiireisintä vauhtia piti IDM-sarjaakin kiertävä Eeki Kuparinen. Huomiseen kisaan starttaa vain kahdeksan kuljettajaa ja lähtöjärjestys on seuraava:
Eeki Kuparinen, Antti Soitila, Niki Tuuli, Valter Patronen, Eemeli Lahti, Aatu Valkeinen, Joakim Niemi ja Joel Suurhasko.

Sivuvaunuissa paalulle ajoi Petri Makkula/Harri Asumaniemi. Toiseksi nopeimmasta kierrosajasta vastasi parivaljakko Juha Nikkanen/Harri Hiljanen. Tapio Mustosen/Tomi Koskinen piti kiireisenä perjantaina sattunut konerikko, mutta kilpuri saatiin kuntoon ja tuloksena lauantain aika-ajojen kolmas sija.

Superbike B:n kisa oli kutsumanimensä mukaisesti ambulanssilähtö. BMW-kuljettaja Stefan Collin ja Suzukilla ajava Paul Nordfors kolaroivat viidennellä kierroksella sillä seurauksella, että Nordfors sai kyydityksen sairaalaan. Lähdön voiton vei Jan Kopponen. Jukka Rindell ajoi toiseksi ja Mikko Riihiniemi kolmanneksi.

Superbike B tulokset:
1. Jan Kopponen (aika 10 kierr. 11:52,440)
2. Jukka Rindell (11:58,482)
3. Mikko Riihiniemi (11:59,152)
4. Harri Uotinen Kawasaki
5. Mika Höglund Suzuki
6. Hannu Talvitie Kawasaki
7. Matti Oikkonen Yamaha
8. Teemu Tanila Suzuki
9. Markus Raimi Yamaha
10. Mikko Pyykkö Suzuki

Supersport B:n kisa sujui pitkälti Biken kolumnistin Jani Parru Partasen ennusteiden mukaan. Parrun nostamien nimien joukosta puuttui ainoastaan Sinkko, joka ennakkoilmoittaumisesta huolimatta ei startannut. Sinkko on kotona, kun sen kalusto ei ole vielä valmiina, varikolta kerrottiin. Aki Valkilan kisa päättyi kaatumiseen kisakaverin tullessa takalokariin kiinni.

Supersport B tulokset:
1. Ville Kyynäräinen Yamaha
2. Janne Kiuru Yamaha
3. Vladimir Strelnik (Venäjä, Yamaha)
4. Jani Patronen Yamaha
5. Perttu Korpela Triumph
6. Jasmin Sarjos Yamha
7. Jani Käkelä Honda
8. Ville Kandelin Triumph
9. Miitri Suhonen Yamaha
10. Kalle Ahola Triumph

Jokamiesluokka tulokset:
1. Veli-Matti Rantanen Yamaha R-1
2. Juho Kortesluoma Suzuki
3. Petri Kaisanlahti Suzuki
4. Hannu Vuorinen Suzuki GSX-R 1000
5. Jarno Aaltonen Suzuki 1000
6. Tommi Hietala Yamaha 600
7. Kari Rantamaa Suzuki GSX-R
8. Petri Harju Yamaha R1
9. Jukka Hintsala Honda CBR60
10. Osmo Räisänen Honda

Uusin numero