SM-kullan osalta rouva Fortunaa tarvitsevan Pennan vuoro voittaa

Myös kuussatasissa nähtiin tiukka kilpailu, jonka vei nimiinsä Eemeli Lahti.

Felix Nässi vei pikkuluokan voiton ja radalle palannut Pekka Päivärinta kyydissään Timo Karttiala sivuvaunujen ykköstilan.

Penna peittosi kymmenyksellä
kultaan otteen omaavan Vehniäisen

Viime hetkillä Alastaron SM-osakilpailuun ilmoittautunut Penna kavensi Nordic Superbike-luokan sarjakärki Kari Vehniäisen sarjajohtoa lauantaisessa kilpailussa voittamalla konneveteläisen yhden kymmenyksen erolla.

Startista maaliin kisaa johtanut Penna on ainoa ajaja, joka enää pystyy uhkaamaan Vehniäisen mestaruutta ja hänkin tarvitsee apuja rouva Fortunalta.

Lauantaina neljänneksi jäänyt Tapio Pirilä on jo ulkona mestaruuskamppailusta. Luokan hallitseva mestari Vesa Kallio kaivoi tallinsa uumenista esille mestaruuspyöränsä ja kaasutteli KTM.n satulassa kolmanneksi jo reilusti kärkiparin takana.

Penna skarppasi vältellen virheitä.

– Startista Vesku tuli kovaa, mutta jätin jarrun myöhempään kuin suunnittelin ja pääsin keulille. Kun huomasin, että Wehnä on perässä, niin tiesin että kaveri tulee kovaa viimesillä kierroksilla. Ajoin tarkasti tiukemmilla linjoilla ja keskityin välttämään virheitä, summasi konkari kilpailunsa.

Vehniäinen ei löytänyt ohituspaikkaa.

– Sami ajoi tarkasti, eikä tehnyt virheitä. En vaan löytänyt rakoa. Toisaalta, ei ollut mikään pakko voittaa, joten ei tarvinnut ajaa riskillä, kertoi konneveteläinen selvittyään dobing-testistä.

Jere Lipponen voitti samassa yhteydessä ajetun Superbike B-luokan kilpailun.

Kuudenneksi sijoittunut Olli Immonen johtaa luokan Suomen Cup-sarjaa 62 pisteellä ja voi varmistaa Cup-mestaruuden sunnuntaina.

Lahti taltutti Tuulen

Kallio Racing-teamin EM-sarjaa ajava Lahti voitti Nordic Superstock 600-luokan kilpailun reilun sekunnin erolla tiimikaveriinsa Niki Tuuleen.

Kuussatasten kilpailu ajettiin kahdessa osassa kaatumisen keskeytettyä ensimmäisen yrityksen. Lahti johti molempia startteja lähdöstä maaliin. Sarjassa Lahdella ei ole menestymisen mahdollisuuksia, sillä EM-sarjan päällekkäisyys estää lahtelaisen osallistumisen muihin osakilpailuihin.

Lauantain lyhyessä kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Ville Kandelin johtaa sarjaa nyt kymmenen pisteen erolla Alastarolla neloseksi kiilanneeseen Aki Valkilaan.

Lahti kontrolloi kilpailua mielensä mukaan.

– Puskin alussa muutamaan kierroksen kovempaa, sain eroa aikaiseksi ja sen jälkeen säädin menoa takanatulevien tahtiin. Kun näin näyttötaululta, että Niki on sekunnin päässä, niin vedin muutaman kierroksen taas täysiä ja se riitti. Ei tarvinnut tänään laittaa ihan kaikkea peliin, arveli lahtelaisnuorukainen.

Nordic Superstock 600-luokan kilpailussa oli mukana myös kuussatasten B-luokka, jonka voitti Marko Vuorio. Sarjakärki Henri Ukonaho oli päivän kolmonen ja vankisti Suomen Cup-sarjan johtonsa 15 pisteeseen.

Nässin ylivoimaa

Päivän ylivoimaisimmat voittajat löytyivät Moto3-luokasta ja sivuvaunuista.

Pikkuluokassa Nässi pakeni tavoilleen uskollisena selvään voittoon ja piti mestaruusmahdollisuudet hengissä.

Sarjakärki Peter Paloranta oli luokan kakkonen ja sarjassakin kolmantena majaileva Vili Virtanen kolmas.

Sivuvaunuissa kauden avauksen suorittanut luokan hallitseva maailmanmestari Päivärinta vierellään Timo Karttiala kepitti muut yli 40 sekunnilla 12. kierroksen kilpailussa.

Hallitseva suomenmestaripari Eero Pärm/Mairon Meius ajoi kakkoseksi ja korjaili sarjajohtonsa jo 42 pisteeseen. Markku Artiola kuudissään Joonas Salu oli päivän kolmonen ja miehittää sarjassa kakkostilaa.

Alastarolla ajetaan sunnuntaina pidemmät kilpailut kaikissa luokissa.

Kilpailun täydelliset tulokset:
http://www.srra.fi/content/fi/1/589/Tulokset.html

Sarjatilanteet:
http://www.roadracing.eu/

Uusin numero