SM-kausi käyntiin Raumalla

MX2 ensimmäinen erä.
1. Eero Remes
2. Toni Eriksson
3. Samuli Aro
4. Niko Koskela
5. Ludde Söderberg

Remeksen voitto oli ylivoimainen. Hän totesi kisan jälkeen, että ”alussa vedin muutaman kierroksen aika tosissani, että sain hyvän rytmin päälle. Loppu olikin aika helppoa”. Remes sanoi myös, että ”siitä on melko tasan vuosi, kun ajoin viimeksi crossia, ja aika mukavalta tämä taas tuntui”.
Remes kertoi edelleen, että nyt on edessä lähtö Italiaan ja siellä kaksi Italian mestaruussarjan endurokisaa. Sitten Mikkeliin, MX2:n SM-kisaan ja sitten onkin Riihimäen MM-enduro.
Toni Eriksson kuroi Samuli Aron jo melko pitkän etumatkan kiinni erän loppupuolella ja nousi kakkoseksi. Eriksson sanoi kisan jälkeen, ettei ”mitään ihmeempiä ongelmia, mutta ohittaminen tällä radalla on todella vaikeata”.
Samuli Aro oli startista eteenpäin pitkään toisena, mutta joutui lopulta luovuttamaan paikan Erikssonille. Aro oli kisan jälkeen todella poikki ja suorastaan kipeän oloinen ja sanoikin, että ”koko viikko on ollut flunssaa ja mahatautia ja se kyllä jo alkoi erän loppupuolella tuntumaan. Kun huomasin, että alkoi tulla tilanteita, joissa homma ei ollut täysin hanskassa, niin jouduin helläämään. Enkä pannut vastaan, kun Eriksson tuli kantaan”.

MX2 toinen erä.
1. Eero Remes
2. Toni Eriksson
3. Samuli Aro
4. Jukka Pirinen
5. Niko Koskela

Eero Remes oli melko ylivoimainen, toiseksi kiri ensimmäisen erän tapaan Toni Eriksson. Samuli Aro punnersi erän kolmoseksi. Jukka Pirinen ajoi loistavan kisan ja nousi huonon startin jälkeen neljänneksi ja Niko Koskela oli viides. Enduron SM-sarjan pikkunelareiden pistejohdossa oleva Jari Mattila oli erän kahdeksas.
Erän jälkeen Remes kertoili, että ”en oikeastaan edes väsynyt. Olishan sitä voinut kovempaakin ajaa, jos olis tarvetta ollut”. Samuli Aro oli tosi tyytyväinen päiväänsä ja sanoi toisen erän jälkeen, että ”happi meinas loppua, kun oli putket limaa täys, mutta hyvin se meni”. Jukka Pirinen oli tokan erän jälkeen erittäin tyytyväinen ja kertoili, että ”mukavalta tuntui ajaa. Nyt kun on taas hyvät ajofiilikset. Mut starttiharjoituksia pitää alkaa tekemään, kaksi tosi huonoa starttia tänään”.

MXJ ensimmäinen erä
1. Juuso Matikainen
2. Atte Jousi
3. Toni Hellman
4. Toni Holopainen

Juuso Matikainen johti startista maaliin ja voitto oli suhteellisen selvä. Juuso on Nastolasta kotoisin ja täyttää huomenna (3.5.) 16 vuotta. Hän oli tietysti hyvin tyytyväinen voittoonsa ja totesi, että tuli mukava synttärilahja. Itse kisasta hän sanoi, että ”ajo sujui koko ajan hyvin, enkä väsynyt paljoakaan, mutta lopussa kierroksella ohitettavien kanssa alkoi olla vähän vaikeuksia”.
Atte Jousi (15 v) totesi kisan jälkeen, että ”jostain syystä ajo oli tökkivää koko erän ajan, eikä kunnon rytmiä löytynyt, mutta eiköhän seuraava erä jo suju paremmin”.
Toni Holopainen kaatui lähtömutkassa, ja aloitti nousun viimeiseltä sijalta. Toni totesi kisan jälkeen, että ”ajollisesti paras erä, mitä olen eläissäni ajanut”.

MXJ toinen erä
1. Atte Jousi
2. Juuso Matikainen
3. Aleksi Jukola

Kaksikko oli ajollisesti tänä päivänä täysin omaa luokkaansa. Kolmanneksi tullut Aleksi Jukola jäi Matikaisesta minuutin.
Atte Jousi totesi kisan jälkeen, että ”nyt lähti kulkemaan heti alusta pitäen. Ainoa ongelma oli, että housut meinasivat pudota, kun olin lähtötohinoissa unohtanut laittaa vyön kiinni”. Juuso Matikainen oli kisan jälkeen tyytyväinen, joskin totesi, että ”olishan se yhtä hyvin voinut mennä kuin ensimmäinen erä”. Toni Holopainen oli toisen erän kahdeksas.

Uusin numero