SM-jääratakausi huipentuu Vehniäisen ja Pirttisen taisteluun

Kauden 2013 viimeinen jääradan henkilökohtainen SM-osakilpailu tulee tarjoamaan ensi lauantaina jäätaistoa parhaimmillaan.

Lajin 16-kertainen Suomen mestari Kari Vehniäinen ja luokan hallitseva mestari Jani Pirttinen eivät tule antamaan piiruakaan periksi, kun tarjottimella on se kaikkein kiiltävin mitali.

Konneveden Moottorikerhon Vehniäisellä on tällä hetkellä 12 pisteen johtoasema ennen Seinäjoen Moottorikerhon Pirttistä, mutta takapakkia miehen kamppailuun on tullut aivan viime hetkillä.

– Tulin sitten kipeäksi ja nyt on makoiltu sohvalla ja sängyssä vuoronperään. Eli lepäillessä tämä viikko menee, Vehniäinen tuskastelee.

Miehen kalusto on kuitenkin valmiiksi hyvässä iskussa ja hän yrittääkin päästä lähtemään muiden kanssa samaan aikaan viivalta.

– Nuo huonot lähdöt on mulle tyypillisiä, mutta yritän tehdä poikkeuksen Saarijärvellä. Jani ja Vesa (Kallio) ovat niin nopeita, ettei tasoitusta paranisi antaa yhtään. Tiukka kisa on varmasti tulossa ja sekös on mukavaa.Täysiä lähdöstä maaliin, ei siinä muuta mahdollisuutta ole. Lasketaan pisteet sitten sen jälkeen, Vehniäinen toteaa.

Pirttinen hamuaa hattutemppua

Niinikään Pirttinen odottaa innolla tulevaa koitosta.

– Hyvillä mielin lähden Saarijärvelle. Taistelut on kyllä JR1-luokassa olleethienoja tällä kaudella Karin kanssa, ja uskon että sitä se tulee taas olemaan tulevassakin kisassa. Oman mausteensa soppaan tuo varmaan taas Kallion pojat, nyt kun Mikakin on taas ilmeisesti mukana. Eikä takana vaanivia uhkaajiakaan toki parane unohtaa, Pirttinen muistuttaa.

Uusi työ pitää miehen kuitenkin kiireisenä, mikä saattaa vaikuttaa valmistautumiseen.

– Olen tässä juuri aloitellut uudet työkuviot Moto-Seinäjoki Oy:ssä, joka on myös ilmoittajani kilpailuun, joten ehkä talli-illat saattavat hieman venähtää tässä viikon aikana. Toivotaan että tekniikka pelaa molemmilla, ja että mestaruusratkeaisi puhtaasti ajamalla. Hopeahan taitaa olla jo mulle varmistunut, mutta kyllähän se hattutemppukin kiinnostaisi. Jos kuitenkin mestaruus menee Karille, niin enpä sitä ainakaan huonolle kuskille siinä tapauksessa häviä! Periksi en aio kuitenkaan antaa pätkääkään, Pirttinen suunnittelee.

Mika Kallio mukaan
jos polvi kestää

Oriveden osakilpailussa helmikuun lopulla tämän kauden jääratadebyyttinsä tehnyt ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion tarkoituksena on osallistua myös Saarijärven kilpailuihin, mutta alkutalvesta miehen polvesta rikkoutunut sivuside ja revennyt kierukka tuottavat edelleen ongelmia.

– Haluja olisi tulla ajamaan, vaikka tilanne Oriveden jälkeen ei ole parantunut siinä mielessä etten ole päässyt yhtään pyörän päälle, kun polvi meni uudelleen siellä kisassa. Tarkoitus on kuitenkin saada polveen tarvittava tuki, jollavoisi ajamista kokeilla, Kallio suunnittelee.

Valkeakosken RR-suuruus haluaisi panostaa eritoten sunnuntain kerhojoukkuekilpailuun.

– Kyllä tarkoitus olisi osallistua kisoihin, ainakin joukkuekisaan, joka on tärkeämpi kuin henkilökohtainen, koska meillä on hyvä joukkue kasassa ja mestaruutta lähdettäisiin hakemaan. Mutta en ole varma pystynkö osallistumaan, keskiviikkona otetaan vielä magneettikuvat ja nähdään mitä polvesta on rikki. Sen jälkeen tarvitsee käydä testaamassa polvea kestääkö se ajamista.

Sivuvaunuluokkaan
luvassa jekkuja

Kauden viimeisessä koitoksessa tullaan taistelemaan JR1A-luokan mestaruuden lisäksi myös ATV-luokan paremmuudesta.

Viime sunnuntaina Konneveden osakilpailussa ratkaistiin mestaruudet niin JR2A:ssa, JR3A:ssa, veteraaneissa kuin sivuvaunuluokassakin, jossa parivaljakko Jani Aronen-Kristian Selenius vei jo viidennen yhteisen mestaruuden. Miehet tekivät paluun kisaradoille neljän välivuoden jälkeen ja sinkosivat heti tutulle paikalle.

– Kai se oli vanha kaava, kärkeen ja karkuun, Aronen naurahtaa.

Nyt kun mestaruus on jo plakkarissa, aikovat miehet tehdä kikkailuja viimeiseen osakilpailuun.

– Sinne saattaa olla pientä jekkua tiedossa. Kokeillaan jotain uutta, joten voi olla, että voittaja vaihtuu, Aronen vinkkaa.

Kolmen kärki viiden osakilpailun jälkeen, JR1A:
1. Kari Vehniäinen KonnMK/UA, KTM 115
2. Jani Pirttinen SeMK, Honda 103
3. Vesa Kallio ValkMK, KTM 81
 
JR2A:
1. Vesa Kallio ValkMK, KTM 125
2. Kari Vehniäinen KonnMK/UA, KTM 90
3. Jani Pirttinen SeMK, Honda 68
 
JR3A:
1. Erkki Silvasti KonnMK/UA, KTM 116
2. Antti Soitiala TamMC, Honda 91
3. Pasi Pulliainen VRT, Honda 71
 
ATV:
1. Joni Koivisto TamMC, Honda 106
2. Petri Honkanen PyhjMK, Polaris 95
3. Jukka Pakkala SeMK, Polaris 76
 
Sivuvaunut:
1. Jani Aronen / Kristian Selenius NjMK/HMK, AYR-Honda 125
2. Jarmo Lehtinen/ Arto Mantila OriToive/OriToive, KTM 78
3. Seppo Suominen / Juuso Suominen TuMK/TuMK, AYR-KTM 76
 
Veteraanit:
1. Timo Immonen VRT, Kawasaki 120
2. Hannu Kallio ValkMK KTM, 96
3. Antti Pekkonen LeppävirtaRT, Honda 55

Uusin numero