SM Aamuposti Enduron ilmoittautuminen avattu

SM-sarjan ensimmäisen kesäkilpailun molemmat kilpailupäivät on varattu ainoastaan A ja B-luokille.

– Tämä on kokeilu ensi vuotta silmällä pitäen, jolloin on suunnitteilla siirtyä SM-sarjan osalta tämänkaltaiseen formaattiin, kertoo Kahvakoplan hallituksen jäsen Pentti Tarkkala.

SM-enduroa ajettiin myös viime vuonna Riihimäellä, jolloin osakilpailu keräsi laajalti kiitosta maamme kärkikuljettajilta. Useampi kuljettaja totesi, että Riihimäen osakilpailu olisi saanut olla kaksipäiväinen. Tänä vuonna Riihimäki haki ja myös sai järjestettäväkseen kaksipäiväisen kilpailun kaksin pistein: -Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan siis erilliset kilpailupäivät, joista myös jaetaan kahdet SM-pisteet, Tarkkala kertoo.

Kolmen erikoiskokeen ja kolmen kierroksen kilpailuformaatti noudattaa lajin MM-osakilpailujen kaavaa, johon on Tarkkalan mukaan tietoisesti pyrittykin.

– MM-formaattiin pyritään siksi, että saisimme lajin sääntöjä lähemmäksi maailmalla ajettavaa kansainvälistä enduroa. Missään nimessä tarkoituksemme ei ole väheksyä enduron harrastelijoita, ja meillä Kahvakoplassa onkin suunnitteilla vielä syksylle kansallinen harraste-enduro kilpailu.  

”Kaikkien aikojen SM-osakilpailu”

SM Aamuposti Enduron reitti on pääosin sama, kuin viime vuonna rutkasti kiitosta kerännyt reitti: – Aivan pientä hienosäätöä tulemme tekemään reitin suhteen, sillä pyrimme siihen, että lauantaina ajettaisiin kolme kierrosta ja sunnuntaina kaksi ja puoli kierrosta. Erikoiskokeet ovat viime vuoden tavoin Karhin crossiradalla ja sen ympäristössä, Riutan ulkoilualueella, sekä Agan pellolla ja metsässä, Tarkkala kertoo.

Vuonna 2009 Kahvakopla isännöi enduron MM-sarjan osakilpailua samoissa maisemissa, kokemusta ja näkemystä kerhosta siis löytyy.

– Tavoitteemme on tehdä Riihimäen osakilpailusta kaikkien aikojen SM-osakilpailu! Sääolosuhteisiin emme luonnollisestikaan pysty vaikuttamaan, mutta muuten kilpailun fasiliteetit asfalttivarikkoa myöten ovat viimeisen päälle. Kilpailukeskuksesta löytyy suihkut, wc-tilat, kahvilamyyntiä ja siellä tapahtuu myös ilmoittautuminen. Myös kilpailun huolto on keskitetty varikolle.

SM Aamuposti Enduro Riihimäellä 19.-20.5. Kilpailun ilmoittautuminen avoinna 7.5. klo 23.59 asti.
 

Uusin numero