Sixin peruutus 100% oikea päätös

Päätös oli täysin perusteltu ja sen takana seisoivat yhtenä rintama kaikki Sixillä mukana olleet tahot.

– Tämä on 100-prosenttisen oikea päätös. Päätimme olla ottamatta pienintäkään riskiä. Siitäkin huolimatta, että turvallisuusriski oli miltei minimaalinen. Kuljettajat, tiimit ja kaikki tässä tapahtumassa mukana olleet ovat hyväksyneet päätöksen, vahvisti kansainvälisen moottoriliiton FIM:n Ignacio Verneda Meksikon ISDE:n tiedotteessa.
Kisan järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Luis Otero oli luonnollisesti pahoillaan tapahtuneesta. Meksikon Sixistä muodostui omalla tavallaan tynkäkisa, joskin mitalit olivat selvillä käytännössä jo viiden ajopäivän jälkeen.

– Järjestelytoimikunta on äärimmäisen surullinen, sillä saimme nauttia tähän mennessä fantastisesta kisasta. Lauantain tapahtumat eivät olleet kuitenkaan enää meidän kontrollissamme. Päätös loppucrossin peruuttamisesta oli vaikea, mutta varmasti oikea, totesi Otero.

– Meidän päätavoitteemme on ollut taata kuljettajien turvallisuus kisan aikana vuorilla, mutta nyt päällimmäisenä tulee se, että viranomaiset takaavat turvallisuuden kaikille tällä alueella oleville ihmisille, Otero linjasi virallisessa tiedotteessa.

Uusin numero