Sivuvaunujen MM-mitalien värit ratkaistaan Estorilissa

Superside-sarja purkitetaan tämän vuoden osalta Portugalin Estorilissa. Kuva: Mark Walters

Suomalaiskaksikko Päivärinta ja Veräväinen saa vähintään pronssiset mitalit kaulaansa.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarja, Superside-sarja, ajetaan finaaliin tänä viikonloppuna Estorilin kuuluisalla radalla Portugalissa. Kauden mestaruus ratkaistaan kolmen kaksikon kesken. Brittiparit Tom ja Ben Birchall sekä Tim Reeves ja Mark Wilkes ovat kamppailussa vahvoilla, mutta saarivaltakunnan pyöräkuntien perässä kyttää Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen duo. Pronssi on kaksikolle jo varma, mutta jaossa on vielä 50 pistettä. Kirkkaampi mitali lepää kuitenkin brittiparien epäonnen varassa.

– Pronssi on jo varma, sillä sveitsiläinen Markus Schlosser ei ole paikalla. Tämä on moottoriurheilua ja mitä vain voi sattua. Jos nuo britit alkaa kovasti kisaamaan ja kilkkaavat toisensa ulos on tilanne heti toisenlainen, mietiskelee Päivärinta, joka parkkeerasi varikolle jo hyvissä ajoin keskiviikkona.

Estorilin hieman päälle nelikilometrinen rata on sivuvaunuväelle uusi tuttavuus.

– Rata on kaikille outo. Se on ihan erillainen kun sarjan muut radat. Nopea, leveä ja mäkinen ja vaatii moottorilta voimaa, kuvailee suomalainen.

Päivärinta on parannellut ajokkiaan kilpailukauden kestäessä ja Yamaha alkaa olla parhaimmillaan kauden lopulla.

– Meidän Yamahan moottori on rakennettu uusiksi tätä kisaa varten ja jotain parannuksia olen tehnyt pakoputkeen ja se pelitti hyvin IDM-sarjan kisassa Hockenheimilla muutama viikko sitten. Pitää vielä testata imupuolen airboxiin tekemäni muutokset, josko siitä olisi apua yläkierroksilla.

Estorilissa ajetaan perjantaina kaksi sessiota vapaata treeniä. Lauantaina ratkotaan lähtöruudut kahden aika-ajo session myötä. Viikonlopun ensimmäinen startti on 10 kierroksen Sprintti, joka starttaa lauantaina klo 19.10 suomen aikaa. Sunnuntain Gold Race säntää matkaan suomen aikaa klo 17.00.

MM-sarjan pistetilanne ennen viikonlopun kahta viimeistä starttia:

1. Tim Reeves & Mark Wilkes, Iso-Britannia 160p
2. Ben Birchall & Tom Birchall, Iso-Britannia 148p
3. Pekka Päivärinta & Jussi Veräväinen, Suomi 137p
4. Markus Schlosser & Marcel Fries, Sveitsi 121p

Teksti: Pekka Päivärinnan tiedotus

Uusin numero