Sinisalo-Liigan mestaruudet jakoon selvin eroin Imatralla

Himmeämmistä mitaleista sen sijaan käytiin koleassa ja sateisessa syyssäässä tiukkaa kisaa varsinkin MXJ-luokassa.

Jami Numminen saapui Imatralle 14-18- vuotiaiden MXJ:n jo varmana Liigamestarina, mutta hopean ja pronssin kohtalo oli vielä täysin auki. Jere Hirvosen loukkaannuttua aikaisemmin tällä kaudella potentiaalisimmat mitalikandidaatit olivat Sami Aaltonen ja Samuli Silenius.

Numminen voitti avauserän, kertaalleen kaatunut Lari Jukola ajoi kakkoseksi. Jukola oli vaihtanut kalustoaan tähän kisaan, 125-kuutioisella kaksitahtisella Suomen Cupin hopeaa päristellyt nuorukainen oli nyt kisaamassa 250-kuutioisella nelitahtisella.

Aaltonen otti mitalikamppailussa edun ajettuaan erän kuudenneksi, Silenius oli yhdeksäs.

Toisessa erässä Jukola pysyi paremmin pystyssä ja erävoitosta nähtiin hieno kamppailu, jonka vei Numminen reilun puolen sekunnin erolla Jukolaan. Aaltosen ja Sileniuksen sijoitukset vaihtuivat ensimmäiseen erään verrattuna päinvastoin, mutta Aaltonen piti hopeapaikan pisteissä vain yhden pinnan erolla Sileniukseen.

Miro Sihvonen oli puolestaan MX125-luokassa jo varma mestari ennen päätöskisaa. Pistetaulukon mukaan Tommi Metsolalla oli ainakin teoreettiset mahdollisuudet nousta ohi, mutta hänkin oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Sihvonen sinetöi mestaruuden lopullisesti jo ensimmäisen erän kolmossijalla, joka tuli yhdestä kaatumisesta huolimatta. Erän voitti tähän asti vain nelitahtisen ohjaimissa nähty Roni Salin.

Toisessa erässä Salin ja Sihvonen kisasivat ykköspaikasta, tällä kertaa Sihvonen vei voiton ja Salin ajoi kakkoseksi. Sarjan hopeasijalle nousi Kalle Rintamäki kummankin erän nelossijojen turvin.

Pronssia puolestaan pokkaa Aleksis Merilä, sarjapäätöksestä kerätyt pisteet riittivät nostamaan hänet mitalille viiden pisteen erolla Metsolaan nähden.

Aikuisharrastajissa, eli MXB:ssä Toni Nordman tarvitsi vain muutaman pisteen ohittaakseen sarjakärjessä olleen Henri Koivusen, joka nousi A-luokkaan kesken kauden.

Nordman varmisti mestaruutensa jo ensimmäisen erän kuudennella sijalla. Kun hän ajoi toisen erän kakkoseksi, mestaruus tuli 34:n pisteen erolla.

Päivän kummankin erän voittoon ajoi Niko Parkkinen, Lassi Torniainen antoi Parkkiselle ajoittain hyvää vastusta. Torniaisen eräsijoitukset olivat toinen ja kolmas. Erien alussa kärkipäässä nähtiin myös tuulahdus menneeltä vuosituhannelta, kun Juho-Pekko Rommi karautti kisaa 570-kuutioisella kaksitahtisella.

Ensimmäisessä erässä Rommi johtikin kisaa muutaman ensimmäisen kierroksen ajan, loppujen lopuksi hän jaksoi maaliin seitsemäntenä.

Motocrossin ulkoratakausi on henkilökohtaisten kisojen osalta päätöksessään, kerhojoukkueiden SM ajetaan kahden viikon kuluttua Siilinjärvellä ja kausi päättyy Supercross-SM:n kauden huipentumaan marraskuussa Tampereen Pirkkahallissa katon alla.
 

Uusin numero