Siilinjärven Vesa ajoi kerhojoukkueiden Suomen mestariksi

Siilinjärven Vesan ykkösjoukkueen (SiiVe 1) johtohahmo oli MM-sarjan ammattilainen Harri Kullas, joka haki Honkajoelta Suomen mestaruuden lisäksi tehokasta harjoitusta viikon päästä ajettavaa MM-maajoukkuekilpailua ajatellen.

Tällä kertaa Viroa MM-kilpailussa edustava Kullas oli sunnuntaina täysin pitelemätön kummassakin kilpaerässään, joissa hän ohitti lähes kaikki kuljettajat kierroksella.

– On aina kiva olla Suomen mestari. Meillä oli hyvä joukkue, sama kuin viime vuonna, mutta silloin Marin loukkaantui ja jäimme hopealle. Nyt otimme mahtavilla suorituksilla mestaruuden. Henkilökohtaisesti onnistuin hyvin ja sain kunnon treenin ennen MM-maajoukkuekilpailua, Kullas kertoi.

Tiainen voitti yhden erän ja oli yhdessä Kullaksen perässä toinen. Marin vahvisti joukkueen erinomaista kokonaistulosta oltuaan erissään seitsemäs ja kuudes.

SM-hopealle ajoi viime vuoden Suomen mestari Helsingin Moottorikerho ykkösjoukkueellaan Ludde Söderberg, Toni Eriksson ja Mauno Hermunen. SM-pronssia otti Rauman Seudun Moottorikerhon ykkösjoukkue kolmikolla Waltteri Koskinen, Sami Aaltonen ja Joni Roos.

Honkajoella kilpailtiin sunnuntaina myös 7-11-vuotiaiden MX65-luokan epävirallinen kerhojoukkuekilpailu, joka oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Sen voitti Siuntion Moottorikerho kuljettajilla Kimi Koskinen, Väinö Vimpari ja Miika Jukarainen.

Hopeaa otti Hyvinkään MK ja pronssia Vantaan MK:n ykkösjoukkue. Isäntäseura Turun MK oli neljäs.

SM-kerhojoukkueet:
1. Siilinjärven Vesa 1, 11 pistettä
Joona Marin, Harri Kullas, Santtu Tiainen. Joukkueenjohtaja Jussi Vehviläinen.
2. Helsingin Moottorikerho 2, 24
Ludde Söderberg, Toni Eriksson, Mauno Hermunen. Jj. Ari Eriksson.
3. Rauman Seudun Moottorikerho 2, 41
Waltteri Koskinen, Sami Aaltonen, Joni Roos. Jj. Antero Koskinen.

Eräkohtaiset tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1079380

Uusin numero