SIC Racingista Yamahan satelliittitiimi – Niki Tuulella sauma MotoGP:hen?

Uusi tulokas saa alleen Yamahan YZR-M1-moottorit. Yamaha on pitkään etsinyt satelliittitiimiä, kun Tech 3 päätti lähteä KTM:n kelkkaan. Nyt etsintä on päättynyt. Sepangin ratayhtiön omistama SIC Racing oli yllättävä valinta, sitä ei oltu spekulaatioissa aiemmin mainittu.

Tähän asti tiimi on ajattanut kuljettajia Moto2:ssa ja Moto3:ssa, tiimin ainoa Moto2-kuljettaja on suomalainen Niki Tuuli.

SIC Racingille tekee tilaa Ducatin satelliittitiiminä toiminut Angel Nieto Team, jonka taru päättyy kuninkuusluokassa ainakin toistaiseksi. Myös Marc VDS:n jatko MotoGP:ssä on enemmän kuin vaakalaudalla.

SIC:in ja Yamahan sopimus on Motorsport.comin mukaan kolmevuotinen. Hyvin todennäköisesti Franco Morbidelli tulee olemaan tiimin toinen kuljettaja, mutta toisesta ei ole vielä mitään hajua. Niki Tuulella on ainakin nyt ekstramotivaatiota ajaa mahdollisimman hyvä loppukausi Moto2:ssa, kunhan toipuu loukkaantumisestaan. Tosin vapailla markkinoilla on edelleen esimerkiksi erittäin kokenut Dani Pedrosa, jolle näytettiin Hondalta ovea. Hän saattaa tosin lopettaa uransa.

Pedrosa on luvannut kertoa tulevaisuudestaan viikon päästä Saksan GP:n yhteydessä.
 

Uusin numero