SIC-Ajon-tiimin ”Baby Hulk” tavoittelee tulokkaan titteliä

Kanadalaiselta valmentajalta "Baby Hulk"-lempinimen saanut ja sitä sen jälkeen kiltisti totellut vankkarakenteinen malesialaiskuljettaja Azmi, 17, kilpaili viime kaudella suomalaistallin väreissä Espanjan tunnetusti kovatasoisessa CEV-sarjassa. Hän ehti debytoida villillä kortilla myös MM-sarjassa.

Nyt Azmilla on kuitenkin edessään se todellinen tulikaste ensimmäisen täysipainoisen MM-kauden muodossa. Nuorukainen pyrkii tekemään mahdollisimman hyvää tulosta heti kättelyssä, eli ensi sunnuntai-iltana Losailin radalla Qatarissa ajettavassa avauskisassa.

– Unelmani on saavuttaa MM-sarjassa vuoden tulokkaan titteli. Se on kova tavoite, mutta teen parhaani sen eteen, kertoo oikean käden rannevammasta kreivin aikaan täyteen terään kuntoutunut Azmi.

Azmi korostaa, että oikopolkua kohti terävintä kärkeä ei ole olemassa. Kaikessa on edettävä määrätietoisesti ja kärsivällisesti askel kerrallaan.

– Minun on pidettävä keskittyminen koossa ja oltava valmiina kaikkeen. Kilpailen nyt sellaisia kuljettajia vastaan, jotka olen nähnyt aiemmin oikeastaan vain tv:ssä!, heittää hyväntuulinen Azmi.

Malesialaisten silmäteriin lukeutuvan Azmin taustat ovat viimeistä piirtoa myöten kunnossa.

– SIC-Ajo -tiimi on yksi Moto3-luokan MM-sarjan parhaista. Minun ei tarvitse keskittyä muuhun kuin ajamiseen.

Qatarin GP-viikonvaihde käynnistyy torstaina ajettavilla vapailla harjoituksilla.

Uusin numero