Shokkiuutinen – Jonas Folger missaa koko MotoGP-kauden 2018

Folger aloitti kauden hienosti ja ajoi Sachenringillä briljantisti kakkoseksi maailmanmestaruuden voittaneen Marc Marquezin jälkeen.

Sen jälkeen hänelle iski raju väsymys ja kilpailuja jäi väliin – Folgerilla uskottiin olevan Epstein Barrin virus. Lopulta diagnoosi oli harvinainen Gilbertin syndrooma. Vielä vuoden 2017 lopulla Folger oli toiveikas.

”On suuri helpotus, kun tiedämme nyt, mikä minua vaivaa ja kuinka sen voi hoitaa. Tulen vielä takaisin ja entistä vahvempana”, Folger kommentoi tuolloin.

Paluun piti tapahtua 28.-30.1. Sepangin testeissä, mutta paraneminen ei ole edennyt odotetusti ja Folger teki rankan päätöksen jättää koko kausi väliin. Crash.netin tietojen mukaan miehen koko ura on vaarassa.

”Olen todella surullinen joutuessani kertomaan tämän, mutta en tule kilpailemaan MotoGP:ssä 2018. Paraneminen ei ole edennyt, kuten olisin toivonut. En tunne voivani ajaa 100-prosenttisesti MotoGP-pyörällä. Toivon voivani palata jonakin päivänä. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat minua tukeneet, erityisesti Monster Yamaha Tech 3 -tiimiä”, Folger tiedotti tilastaan.

Tech 3:n johtaja Herve Poncharal oli järkyttynyt uutisesta. Nyt hän joutuu etsimään pika-aikataululla uuden kuljettajan.

”Sain eilen soiton Jonaksen managerilta Bob Moorelta, enkä voinut uskoa, mitä hän kertoi. On todella hankala uskoa, ettei Jonas Folger voi ajaa meillä tällä kaudella. Hän uskoi vielä vähän aikaa sitten todella vahvasti pystyvänsä kilpailemaan huipputasolla tänä vuonna”, Poncharal sanoi Crash.netin mukaan.

”Kunnioitan tietenkin täysin hänen päätöstään, vaikka tätä onkin hankala niellä. Nyt meidän on yritettävä mahdollisimman nopeasti etsiä uusi kuljettaja. Se ei tule olemaan helppoa, sillä kaikilla nopeilla kavereilla on jo sopimukset olemassa”, Poncharal päivitteli.
 

Uusin numero