SGN Racing Kawasaki Team ja Kytönen Motorsport julkistivat kauden 2014 kuljettajansa

Kawasakin maahantuojan kilpatiimin ja Kytönen Motorsportin motocrosskausi 2014 käynnistyi kuljettajien julkistamisella ja tulevan viikonlopun treenimatkalla Viroon.

Kytönen Motorsportin tiimipäällikkö Vesa Kytönen ja SGN Sumekon Jukka Repo ovat molemmat yhteistyöhön tyytyväisiä.

– Useampi vuosihan ollaan Kawasakin kanssa menty ja jatkosta oli helppoa sopia. Edelliskausi alkoi erittäin lupaavasti ja antoi vahvaa näyttöä siitä että asiat talvella oli tehty oikein, vaikkakin hankalat loukkaantumiset kilpailukaudella vaikuttivat siihen että tuloksellisesti emme päässeet tavoitteeseemme. Paljon hyvää ja onnistumisia kauteen kuitenkin mahtui ja pojat tekivät hyvää työtä, Kytönen kertoo.

Kawasakin maahantuojan Sumekon Repo on samoilla linjoilla.

– Nuoret kuljettajat ovat olleet hyvin yhteistyöhalukkaita ja motivoituneita yhteisesti asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Myös tiimin taustahenkilöt ja yhteistyökumppanit ovat merkittävässä asemassa viemässä poikien kehitystä eteenpäin.

Tiimien kuljettajat julkistettiin itsenäisyyspäivän aattona. SGN Racing Kawasaki starttaa kauteen kolmen kuljettajan voimin ja Kytönen Motosportia edustaa kaiken kaikkiaan yhdeksän kuljettajaa.

SGN Racing Kawasaki

* Juuso Matikainen, Kawasaki KX250F, luokat MX1, MX2, Supercross
20-vuotias lahtelainen Matikainen vaihtaa kaudella 2014 SGN Kawasakin sarviin.
– Mestaruutta lähdetään tosissaan tavoittelemaan, pääluokkanani on MX2, mutta ajan myös MX1 ja Supercross -sarjat pikkunelarilla. On hienoa lähteä rakentamaan tulevaa kautta SGN Racing Kawasakin ja Kytönen Motorsportin kanssa.

* Jyri-Pekka Nurmonen, Kawasaki KX250F, luokka MX2
– Viime kausi junioreissa vaihtuu nyt luokkaan MX2. Nyt alkaa ensimmäinen vuosi aikuistensarjassa ja motivaatio on korkealla, tavoitteena jatkaa kehitystä saman suuntaisena ja ajaa tasaisesti pisteille. Pyöränä  minulla on tuttu Kawasakin KX250F.

* Roni Kytönen, Kawasaki KX85, luokka C/A
– Viimeinen vuosi kasikympeissä alkaa, uusi pyörä vaikutti todella hyvältä ja fiilikset on kaiken puolin korkealla. Kovasti treeniä niin uskon että mennään hommassa eteenpäin.

Kytönen Motorsport Kawasaki
tuo vihreää väriä varikolle

– Kaudelle 2014 kuljettajamäärämme nousee huomattavasti. Pystymme yhteistyökumppaniemme SGN Sumekon ja Allrightin tuella panostamaan entistäkin enemmän nuoriin kuljettajiin sekä junioritoimintaan, kertoo tiimipäällikkö Kytönen.

– Vahvuuteemme liittyy nyt iso joukko nuoria Kawasaki-kuljettajia: MX65-luokkaan Arthon Alanne, C/B85-luokkaan Pyry Juupaluoma ja Jonne Jaatinen, C/A85-luokkaan Peetu Juupaluoma, MXJ-luokkaan Ville Reuter, MX2-luokkaan Marko Korhonen ja Teemu Makkonen sekä MX1-luokkaan Miika Haavanlammi. Lisäksi väreissämme jääradalla kilpailee Vertti Takala luokkinaan JR1 Ja JR2, tiivistää Kytönen.

Varuste- ja varaosayhteistyö-
kumppanina AllRight

– AllRight on tukenut menestyksekkäästi nuoria kuljettajia urallaan eteenpäin jo vuosia. Meille tuli nyt mahdollisuus tehdä tätä tärkeää työtä yhdessä Kytönen Motorsportin kanssa. Mielestäni on hienoa, että nuorille annetaan mahdollisuus ammattimaiseen harjoitus ja kilpailutoimintaan, toteaa AllRight Europen Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Olli Kuusela.

– Puitteet tulevaan kauteen ovat nyt varmasti parhaat mahdolliset niin varuste- kuin varaosapuolellakin. On hauska seurata miten kuljettajat kehittyvät kauden mittaan, summaa Kuusela.

Tiimin taustajoukot myös
valmiina tulevaan kauteen

Tärkeää roolia tiimin toiminnassa näyttelevät taustajoukot, joissa nähdään tuttuja kasvoja.

– Tiaisen Kari jatkaa valmennustoiminnassa mukana ja Karilla onkin iso rooli Espanjan leirityksissä ja niiden valmisteluissa. Kuntovalmentajana toimii Tapio Kokkonen. Taustavaikuttajina tiimissä häärivät Pasi Haataja, Jari Kostilainen, Jani Peitsoma ja Marko Panula. Hyvillä mielillä matkataan kauteen 2014, päättää Vesa Kytönen.

SGN Kawasaki Racing Team kuljettajat:
* Juuso Matikainen

3.5.1993
Asuinpaikka: Lahti

Seura: Salpausselän Moottorikerho

Pyörä: Kawasaki KX250F
Saavutukset:

2013: SX SM-8., MX2 SM-10., MX1 SM-14.

2012: MX2 SM-2., SX SM-21., MX1 SM-24.
2011: MX2 SM-8., MX1 SM-16., SX SM-25.

2010: SX SM-3., MX2 SM-4., MX1 SM-8.

2009: MXJ Suomen Cup -2.
2008: MXC/A Suomen Cup -2.

* Jyri-Pekka Nurmonen
13.10.1997
Asuinpaikka: Maaninka
Seura: SiilinjärvenVesa
Pyörä: Kawasaki KX250F
Saavutukset:
2013: MXJ suomencup 5.
2012: MXJ suomencup 27.
2011: MXC/A suomencup 10.
2010: nousu MXC/A luokkaan

* Roni Kytönen
29.11.1999
Asuinpaikka: Jämsä
Seura: Jämsän seudun moottorikerho
Pyörä: Kawasaki KX 85
Saavutukset: 2013: MXC/A suomencup 11.

Uusin numero