Sensaatio MotoGP-luokassa: Ajon suojatti Miller ruiskutti vettä ja samppanjaa katedraalissa

Kuninkuusluokan 26 kierroksen mittaiselle kisalle katettiin kaikki draaman eväät, kun Assenin taivas aukesi ennen Hollannin TT:n huipennusta.

Vääntö julistettiin sadekelin kisaksi, mikä merkitsi sitä, että radan kuivuessa kuljettajien on käytävä vaihtamassa pyöränsä ratavarikolla.

Aina arvaamattomaan ruljanssiin ei tosiaankaan tällä kertaa ollut tarvetta, sillä sade vain yltyi, kun kisasta oli ensimmäinen kolmannes takana.

Hetkeä myöhemmin kilvanajo oli pakko keskeyttää punaisin lipuin kuljettajien turvallisuuteen vedoten, sillä näkyvyyskin meni radalla jo siksi huonoksi.

Uusintastartti ajettiin 12 kierroksen mittaisena edelleen märällä radalla, jossa sattui tapahtui.

Ensin nimimiehistä kaatuivat Hondan Dani Pedrosa, saman merkin LCR-tiimin Cal Crutchlow ja Ducatin Andrea Dovizioso, kunnes Yamahan Valentino Rossi koki kärjessä katkeran kohtalon reilun kahden kierroksen.

Hollannin TT:n voittoa puolustanut Rossi pyrki saamaan pyöränsä kymppimutkasta vielä radalle, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.

Tämän jälkeen voitosta kehkeytyi kahden kuljettajan, eli MM-johtoaan kasvattaneen Hondan Marc Marqeuzin ja Hondan Marc VDS-tiimin Millerin välinen kauppa.

Se päättyi Ajo Motorsportin ex-kuljettajan sensaatiomaiseen, uran ensimmäiseen kuninkuusluokan voittoon ja hänelle tyypillisen riehakkaaseen keulimiseen maaliviivan yli.

Kylmäpäisesti uusintastartin ajanut Miller, 21, kukisti Marquezin 1,991 sekunnilla. Scott Redding vastasi hänkin vähintäänkin pienimuotoisesta yllätyksestä päätymällä kolmanneksi 5,906 sekuntia Millerin takana.

– Moni on epäillyt minua, mutta tämä oli näyte taidoistani. Kiitos Honda luottamuksesta! Ei sen enempää, olen sanaton, pudotteli HRC:n kanssa suoraan sopimuksen omaava Miller ääni käheänä.

Hollannin TT:n voitto ei ole Millerin osalta silti suinkaan se ainaoa sensaatio. Ensimmäinen nähtiin jo kauden 2014 jälkeen, kun Miller nousi suoraan Moto3:sta ja Red Bull KTM Ajo-tiimin riveistä kuninkuusluokkaan.

Seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa.

Uusin numero