Seistolan taisto MM-hopeasta jatkuu

– Salminen se vain palasi omalle paikalleen. Hän ei ajanut lauantaina keskeytyksen takia käytännössä lainkaan, mutta tänään hän oli heti aamusta alkaen kovassa vauhdissa. Ei hän ole turhaan voittanut seitsemään maailmanmestaruutta, se tuli jälleen tänään todistettua, ensimmäisessä MM-mitalissaan kiinni oleva Seistola ylisti Husqvarna-tiimitoveriaan.

– Oma ajoni kulki aika samalla tavalla kuin lauantaina. Kaaduin heti ensimmäisellä crossitestillä, ja ”pakettini” hajosi enkä pystynyt enää toteuttamaan omaa ajoani. Lisäksi olin jumissa extreme-testillä tyhmässä kohdassa. Kolmen maastokokeen jälkeen minulla olikin eroa kärkeen jo noin 25 sekuntia, mikä oli aivan liikaa. Sen jälkeen päätin henkisesti nollata tilanteen, ja ajaa pätkä kerrallaan. Se auttoi ja nousin lopulta kolmanneksi.

MM-kauden päätös ajetaan 1.-2. lokakuuta Ranskassa. Seistolalla on teoreettiset mahdollisuudet jopa maailmanmestaruuteen, mutta käytännössä hän ratkaisee MM-hopean ja -pronssin kohtalon Remeksen kanssa. Salmisella on koossa 311, Remeksellä 287 ja Seistolalla 275 pistettä, ja kauden päätösviikonlopussa on kummankin päivän voittamalla mahdollista kerätä 50 pistettä.

– Kauden päätöksestä tulee tiukka ja Remestä lähden tavoittelemaan. Tärkeämpi tavoite minulla on kuitenkin osakilpailuvoitoissa. Tiedän pystyväni niihin, ja niitä ajattelen. Mikä pistetilanne on sen jälkeen, sen näkee sitten.

E3-luokan MM-taistoa johtava Mika Ahola ajoi sunnuntaina kolmanneksi ennen neljänneksi sijoittunutta ja samalla sijalla MM-sarjassa olevaa Marko Tarkkalaa.

Junioreiden EJ-luokassa Lauri Pohjonen sijoittui kuudenneksi, Antti Hellsten kymmenenneksi ja Roni Nikander 15:ksi.

Tulokset:

E1-luokka:
1. Juha Salminen, FIN, Husqvarna, 43:46.23
2. Eero Remes, FIN, KTM, +12.12
3. Matti Seistola, FIN, +52.34
4. Rodrig Thain, FRA, HM-Honda, +1:10.17
5. Lorenzo Santolino, ESP, KTM, +1:42.25

E1-luokka, MM-pistetilanne:
1. Juha Salminen, FIN, 311
2. Eero Remes, FIN, 287
3. Matti Seistola, FIN, 275
4. Rodrig Thain, FRA, 247
5. Lorenzo Santolino, ESP, 206

Uusin numero