Seistolan silmissä kiiltää MM-kulta


– Viime vuonna oli hienoa voittaa muutamia MM-osakilpailuja, mutta tänä vuonna tavoitteeni on ottaa mestaruus, Seistolaa julistaa tulevana viikonvaihteena Chilen Talcassa starttaavan kauden alla.

Seistola sortui vielä viime vuonna muutamiin virheisiin ja yhteen, loppupeleissä usein niin ratkaisevaan nollapäivään.

– Tärkeintä on ajaa tasainen kausi ja pyrkiä kamppailemaan voitosta jokaisessa osakilpailussa. Olen oppinut ajamaan laskelmoidummin ja kärsivällisemmin. Siitä on varmasti apua, viittaa Seistola viime kauteen, johon mahtui vielä liikaa kaatumisia.

Seistolan Husqvarna-tiimikavereina kilpailevat espanjalainen Lorenzo Santolino ja sarjan sähäkkä amerikkalaistulokas Ricky Dietrich.

– Luokassamme on monia nopeita kuljettajia ja uskon, että olen yksi heistä. Tavoitteena on sijoittua viiden nopeimman joukkoon jokaisessa osakilpailussa, linjaa Santolino.

Dietrichillä on yhä oppimisprosessi käynnissä. Tosin hän on jo ehtinyt osoittaa muun muassa brittisarjassa sen, että hän on myös nopea oppimaan.

– Edessä on iso vuosi. Olen todellakin kiitollinen CH Racing Husqvarnalle siitä, että se tarjosi minulle tällaisen mahdollisuuden kilpailla MM-sarjassa. Toivottavasti pystyn kiittämään siitä hyvien tuloksien muodossa, toteaa Dietrich.

Seistolan ja Remeksen lisäksi E1-luokan täysipainoisen MM-sarjan suomalaisista ajaa TM:n tehdaskuljettajaksi siirtynyt Antti Hellsten.

Husqvarnan tehdastiimi enduron MM-sarjassa kaudella 2012:
E1-luokka
: Matti Seistola (Suomi) TE 250, Lorenzo Santolino (Espanja) TE 250, Ricky Dietrich (USA) TE 250.
E2-luokka: Juha Salminen (Suomi) TE 310, Alex Salvini (Italia) TE 310, Romain Dumontier (Ranska) TE 310.

Uusin numero