Seistolalle vuoden mittainen jatkosopimus Husqvarnan kanssa

– Jatkan edelleen myös E1-luokassa ensi kaudella. MM-sarjan lisäksi ohjemaani lukeutuu myös Englannin sprint-sarja, vahvistaa Seistola.

Tehdaskuljettaja Seistola, 29, ajoi viime kaudella pienen luokan MM-pronssia.

Hän on mitalissa kiinni myös ennen tämän kauden kahta viimeistä ajopäivää, jotka odottavat vuoroaan ensi viikonloppuna Ranskan Brignolesissa.

Ranskalainen KTM-kuljettaja Antoine Meo varmisti E1-luokan mestaruuden jo Heinolassa ajetussa Suomen osakilpailussa.

Meon maanmies, Hondalla kilpaileva Rodrig Thain on pisteissä toisena ja italialainen KTM-kuljettaja Thomas Oldrati kolmantena Brignolesiin tultaessa. Thainilla on koossa 174 ja Oldratilla 166 pistettä.

KTM:ää kuskaava Eero Remes ja Seistola lähtevät kauden huipennukseen tasapistein 162.

E2-luokassa kolmantena olevalla Juha Salmisella on nykyisestä sopimuksestaan voimassa ensi kausi Husqvarnalla Seistolan tiimikaverina. Salminen kilpailee ensi vuonna suurella todennäköisyydellä edelleen E2:ssa.

Remes Husabergille?

Remeksen sopimus KTM:n kanssa on puolestaan katkolla tämän kauden jälkeen. Remes on yhdistetty varikkohuhuissa myös Husabergin suuntaan.

– Ensi kaudesta ei voi vielä sanoa mitään sen tarkempaa, mutta eiköhän se ratkaisu sieltä tule viimeistään lähiviikkoina, totesi Remes tyynesti.

Remes ajoi viime kaudella pienen luokan MM-hopeaa. Sitä edelsi himmein mitali ja vakaa tarkoitus on jatkaa mitalikannassa.

– Ranskasta lähdetään hakemaan mitalia. Vähintään pronssia, mutta kyllähän tässä on saumat edelleen myös hopeaankin.

Remeksen ja Seistolan tavoin E1-luokassa ajavalla Antti Hellstenillä on voimassaoleva sopimus TM:n kanssa. Se kattaa vuoden 2013.

Tarkkalan tilanne
on täysin avoin

MM-sarjan E3-luokan vakiokasvoihin lukeutuva ja moninkertainen arvokisamitalisti Marko Tarkkala kilpailee ensimmäistä kautta Betan tehdaspyörällä. Tuo pesti tulee tältä erää tiensä päähän Brignolesissa.

– En osaa sanoa tässä vaiheessa jatkosta vielä yhtään mitään. Betan tilanne on avoin ensi kauden osalta, kertoo Tarkkala.

Tarkkala on ison luokan MM-pisteissä kuudentena. Kausi on kulkenut nousujohteisesti ja hän kolkutteli Heinolan kotikisassa jo podiumsijoituksia.

– Tulokset eivät ole tosin olleet mitenkään hirveän hyviä. Katsotaan nyt, irtoaisiko jostain paikka ensi kaudeksi. Tarkoitus on ehdottomasti jatkaa MM-sarjassa, jossa E3-luokka on tietysti se kotoisin, toteaa avoimen luokan tuore Suomen mestari Tarkkala.
 

Uusin numero