Seistola vierailee MM-motocrossissa

Seistola, 26, ajaa motocrossin MM-sarjan MX1-luokan osakilpailun 31. toukokuuta Mallory Parkin radalla Englannissa.

– Enduron MM-sarjassa on sopiva tauko ennen kesäkuun puolivälin tuntumassa Riihimäellä ajettavaa Suomen osakilpailua. Mallory Parkin kovatasoinen crossikisa palvelee samalla sopivasti valmistautumistani Riihimäelle, kertoo vuonna 2004 motocrossin Euroopan mestaruuden voittanut Seistola.

Seistola ajoi EM-kullan jälkeen neljä kautta MX2-luokan MM-sarjassa, jonka loppupisteissä hän sijoittui parhaimmillaan kahdeksanneksi vuonna 2007.

Mallory Parkin vierailu ei jää välttämättä Seistolan ainoaksi MM-tasolla.

– Husqvarna-tiimini ajatuksena oli ajattaa minua myös kesäkuun ensimmäisenä viikonvaihteena Ranskan Erneessa, mutta se kisa osuu turhan lähelle Riihimäen MM-enduroa. Niihin aikoihin on tärkeämpää valmistautua Suomessa kotikisaan.

Ranskan korvikkeeksi Seistolalle on väläyteltyä vihreää valoa MM-crossin osalta kauden vanhetessa ja sopivan tilaisuuden tullen.

– Kisoja on luvassa joko MX1- tai MX3-luokassa, jossa Antti Pyrhönen ajaa vahvaa kautta.

Hermunen ja Meo myös mukana Mallory Parkissa

Seistola saa Mallory Parkiin seurakseen tuttua väkeä.

– Crossiin lähtevät mukaan ne mekaanikot, jotka kiertävät myös enduron MM-sarjaa. Lisäksi Mauno Hermunen ajaa samana viikonvaihteena Mallory Parkissa supermoton MM-sarjaa. Kilpailemme Hermusen kanssa Husqvarnalla saman tiimipäällikön alaisuudessa, kertoo Seistola.

Tehdaskuljettajan statuksella kisaava Hermunen teki kaksi viikkoa sitten Italian Viterbossa suomalaista moottoriurheiluhistoriaa voittamalla MM-avauksen jälkimmäisen erän.

Seistolan tavoin vahvan motocrosstaustan omaava Antoine Meo on hänkin mukana Iso-Britannian GP:ssä, jossa ranskalainen ajaa MX2-luokassa. Meo on käynnistänyt vahvasti endurokauden, sillä hän on Mika Aholan johtaman 1-luokan MM-pisteissä kolmantena.

– Kyllähän tässä on kieltämättä välillä ajoittain vähän crossia kaivannut, sillä minulla on siksi pitkä tausta lajissa. On tosi makeaa päästä ajamaan MM-crossia juuri tuohon ajankohtaan. Mallory Parkista on tarkoitus hakea paras mahdollinen fiilis enduron Suomen MM-osakilpailuun, suunnittelee Seistola.

”Enduro on ollut odotettua vaikeampaa”

MM-endurosta Seistolalla on takanaan kokemusta kolmen osakilpailuviikonvaihteen verran Portugalista, Espanjasta ja Italiasta. Seistolalla on koossa 45 MM-pistettä, jota oikeuttavat enduro 2-luokassa 13. sijaan ennen Riihimäellä 13. ja 14. kesäkuuta ajettavia seuraavia osakilpailuja.

– Enduro on ollut ainakin tähän mennessä MM-tasolla vaikeampaa ja myös erilaista, mitä odotin. Luulin, että tällä tasolla edetään nopeampaa ja selkeämpää reittiä. Nyt se on ollut enemmänkin sellaista pientä nypräämistä. Tosin moni asia saattaa vielä muuttua kauden kuluessa.
Seistolan sopeutumista uuteen lajiin ovat osaltaan vaikeuttaneet myös muutamien kisapäivien sateiset olosuhteet.

– En ole vielä tyytyväinen tuloksiini, mutta uskon, että parempaa on luvassa. Kyse on monen pikkujutun summasta.

Seistolan vieraakseen saavan motocrossin MX1-luokan MM-sarjasta on puolestaan ajettu Italian, Bulgarian, Turkin ja Hollannin osakilpailut. Niiden jälkeen kärkipaikkaa pitää hallussaan italialainen Yamaha-kuljettaja Antonio Cairoli.

Cairoli on kerännyt 143 MM-pistettä, eli 15 KTM:llä kilpailevaa espanjalaista Jonathan Barragania enemmän. Belgialainen Ken de Dycker tulee Suzukillaan kolmantena neljä pistettä Barraganin takana.
Ennen Mallory Parkia vuorossa ovat vielä Portugalin ja Espanjan osakilpailut. Portugalin Aquedessa taistellaan MM-pisteistä tulevana viikonvaihteena ja Kataloniassa sijaitsevassa Bellpuigissa 17. toukokuuta.

Uusin numero